Solsejl til børn til barnets beskyttelse

Brug solsejl til børn mod solens uv-stråler
Andreas Thomsen

Skrevet d. 5. april 2021 af Andreas Thomsen

Beskyttelse mod solens uv-stråler er vigtigt. Og det er især vigtigt når foråret rammer Danmark. Forårets kommen er ofte ensbetydende med en glemsomhed om solens farer, for det skal bare nydes i fulde drag.

Solens stråler er stærke. Og det gør sig især gældende for de små. Børn i forhold til de voksne, opholder sig ofte mange flere timer udendørs end indendørs, hvad end de går i vuggestue, børnehave eller skole.

Skygge for solen i form af markisser, parasoller og solsejl til børn er det gode og nødvendige køb både som privat og i de forskellige institutioner.

Solen og konsekvenser?

Skygge til barnevognen, sandkassen og andre legesteder i have og legepladsen skal tages seriøs, hvilket også er grunden til at der er lavet solpolitikker i daginstitutioner ud fra Kræftens Bekæmpelsens solkampagne, som du kan læse mere om på Cancer.dk.
Modermærke- og hudkræft er de hyppige konsekvenser af uv-stråling, hvor WHO anslår at op til 90% kan tilskrives solen. Det skal selvfølgelig forebygges.

Mange mennesker tror fejlagtigt at skygge gør udslaget, men solens stråler bliver genspejlet i mange elementer, som vand, sne, sand og beton. Det gør sig selvfølgelig også gældende for børnene hvad end de ligger i barnevognen eller sidder i sandkassen.

Solcreme er obligatorisk, men i børnenes lege miljø i hjemmet skal du også skygge for solen, og her er solsejl det perfekte middel til primært barnevognen og f.eks. sandkassen.

Prisvenlige solsejl i god kvalitet til institutioner og private

Hvis du søger et prisvenligt sejl i en holdbar kvalitet til børnehave, vuggestue eller anden institution, er et vindstærk og vandafvisende måske det rigtige valg. Typen af sejl kan hænge udendørs det meste af året, og samtidig i en god kvalitet der holder sejlet stramt. Her vil et vandafvisende sejl selvfølgelig give bedre beskyttelse mod byger, men vil ikke være så god i forhold til blæsten.


Trekantet solsejl 5 x 5 x 5 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
595 kr
Til Butik


Firkantet solsejl 5 x 5 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
1.095 kr
Til Butik


Firkantet solsejl, 3,6 x 3,6 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
695 kr
Til Butik


Trekantet solsejl, 3,6 x 3,6 x 3,6 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
399 kr
Til Butik

Solsejl til barnevogn?

Mange mennesker skaber skygge i barnevognen ved at hænge en stofble foran til at skygge. Og mange tænker måske ikke over det, men du blokerer ofte luftcirkulationen ved at gøre dette.

Der kan blive forfærdelig varmt nede i en barnevogn. Og med en stofble foran blokerer du for at barnet får den tiltrængte cirkulation af luft, hvilket skaber en utrolig varme i kabinen. Derfor skal du ikke spare penge med at investerer i en parasol, solskærm eller solsejl, der giver den tiltrængte dækning af UV-strålerne og ikke blokerer for luften.


Reer solsejl, Sand
119,95 kr
Til Butik


Reer solsejl, Sand
119,95 kr
Til Butik


Reer solsejl, Sand
119,95 kr
Til Butik


Solskærm
299,95 kr
Til Butik

Solsejl til sandkassen?

Ligesom det er godt at skærme for barnevognen, er skygge ofte nødvendigt ved sandkassen eller andet sted, hvor børnene fra en meget lille alder, elsker at opholde sig gennem de varme måneder.

Her er et solsejl i god kvalitet der er UV-certificeret, et fornuftig køb der kan holde i mange år. Du kan selvfølgelig også vælge at lave et sejl selv, hvor du dog ikke skal bruge et lagen, da solens stråler faktisk går lige igennem. Hvis du vælger at lave/bygge et selv, som ikke er svært eller tidskrævende, så brug faste materiale som træ, hvor solen ikke skinner lige igennem. Du kan med fordel bruge opskriften fra Gørdetselv.dk her.

Hvis du ikke vil bruge tiden på at bygge selv, kan du købe et solsejl i den gode kvalitet som f.eks. et vandafvisende solsejl som disse du finder hos Moreland. Disse modeller kan bruges gennem sommermånederne og kan holde børnene tørre ved lette byger, men typen er dog ikke vandtæt. Du kan også vælge at købe et vandtæt solsejl, men disse kommer i en helt anden prisklasse i den høje ende.