Trekantet solsejl i den gode kvalitet

køb et trekantet solsejl til haven
Andreas Thomsen

Skrevet d. 5. april 2021 af Andreas Thomsen

Trekantet solsejl er et populært valg indenfor de forskellige typer af solsejl.

Prisen er ofte lavere ved et trekantet end et firkantet solsejl.

Typen er også nemmere at hænge op med sine kun tre ender. På en terrasse kan du f.eks. sætte to af solsejl enderne fast på muren. Og derved kan du nøjes med kun at opsætte en stolpe, som den sidst ende af sejlet skal monteres fast i.

Hvordan finder du det rigtige solsejl?

Du skal selvfølgelig kigge på kvaliteten som det første. Et UV-certificeret solsejl er det rigtige at købe for både skygge og beskyttelse mod uv-strålerne. Her kommer du ikke uden om, at give lidt mere for dit nye solsejl end prisen der gælder for mange af de billigste solsejl. Du får til gengæld bedre kvalitet og beskyttelse frem for et tyndt stykke stof, hvor solens stråler går lige igennem.

Her kan du med fordel kigge på udvalget hos Solspecialisten. Du fået solsejl i en god holdbar kvalitet og uv-beskyttelse der egner sig både til private og institutioner. Her finder du 5 x 5 meter og 3,8 x 3,8 meter størrelser.


Trekantet vandafvisende solsejl 3,6 x 3,6 x 3,6 – 5 forskellige farve muligheder
399 kr
Til Butik


Trekantet vandafvisende solsejl 5 x 5 x 5 – 5 forskellige farve muligheder
595 kr
Til Butik
Populær


Trekantet vand-gennemtrængende / vindstærk solsejl 5 x 5 x 5 meter, beige
595 kr
Til Butik


Trekantet vand-gennemtrængende / vindstærk solsejl, 3,6 x 3,6 x 3,6 meter
399 kr
Til Butik

Hvilket trekantet solsejl skal du vælge?

Prisen er selvfølgelig ofte afgørende for dit valg. Men hvis du ønsker høj kvalitet der holder, så skal du først og fremmest se på dit behov.
Udover beskyttelse mod solen, skal solsejlet så være vandafvisende, vandtæt, vindstærk eller er det visuelle, dit primære behov?

Kvaliteten skal være i orden, hvad end type af solsejl du ønsker. Her er konisk syet sejl det gode valg, for så slipper du for at vand, vind og vejret generelt efter meget kort tid, vil løsne sejlet og gøre det blafrende og begynde at ophobe vand på midten.

Løsnet sejl slipper du for, hvis du vælger en kvalitet der sørger for at holde solsejlet strammet op. Det skal især være på midten af sejlet, hvor du har det strammeste sted. Og ofte her, hvor vand og vind vil tære på sejlet og reducerer levetiden på sejlet.

Vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl?

Der findes forskellige typer af solsejl, hvor de hyppigst brugte typer er vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl.
Det vandgennemtrængende solsejl er det smarte valg til institutioner, for her trænger vandet igennem solsejlet. Derved sørges sejles for at holdes strammet op. Ofte er denne type også i en stærkere kvalitet, så solsejlet kan hænge ude det meste af året; På nær om vinteren hvor det er tilrådeligt at tage sejlet ind.

Det vandafvisende solsejl er ikke vandtæt, men kan holde sig tørt ved lette og almindelige byger. Fordelen ved at købe denne type solsejl er, at det er billigere end helt vandtætte. Og så kan du faktisk holde dig eller jer tør under sejlet ved de fleste regnbyger om sommeren. Ulempen er, at et vandafvisende solsejl som regel ikke er så vindstærkt. Der skal strammes op noget oftere, så vandet kan rende af sejlet.

Find den gode kvalitet og spar penge online

Du kan finde god kvalitet online og ofte til den bedste pris da der findes flere forskellige forhandlere. Vi har udvalgt disse tre forhandlere. Her finder du de viste sejl i god kvalitet og billig pris som passer både til private som institutioner. Helt ligesom du kan finde dyrere sejl i et moderne design og kvalitet.


Vedligehold dit solsejl med den rette rengøring og montering
SolsejlSpecialisten
God stærk kvalitet i sejl til fornuftig pris
Find her


køb kvalitets vindstærke solsejl
Moreland
Billig pris og anstændig kvalitet i deres sejl udvalg
Find her


Vandtæt solsejl? Information om det vandtætte og vandafvisende
Mattersshop
Eksklusive sejl i moderne design, kvalitet og priser
Find her

Undgå vand på sejlet

Det er altid en god ide ved opsætning, at sætte sejlet op med en god hældning. Det betyder nemlig, at vandet kan løbe af solsejlet frem for at ophobe sig. Hvis det hober sig op og skaber en ordentlig dyne af vand, gør det solsejlet slasket og i sidste ende river stoffet i stykker. Du tester nemmest om hældningen er god nok, ved at bruge en rindende vandslange henover sejlet.

Opsætning og montering af et trekantet solsejl

Først og fremmest skal du beslutte dig for placeringen af solsejlet. Find ud af hvor solens stråler rammer i forhold til det mest hyppige tidspunkt på døgnet, hvor du eller i skal bruge sejlet.

Selve opsætningen af et solsejl kræver ikke det store. Det første du skal gøre er at måle op. Og her skal du nok lægge 20-30 cm. til. Det giver plads til beslag og montering og så giver det også mulighed for ekstra opstramning.

Brug beslag eller andet monterings tilbehør til solsejlet, hvor du med fordel kan købe et monteringssæt der indeholder alt hvad du skal bruge montering.

Fordelen ved at sætte et trekantet sejl op på en terrasse i forhold til et firkantet sejl er, at du monterer de to ender hurtigt og nemt i tagrenden eller på muren. Den sidste ende skal du så sætte fast på en stolpe via beslag eller bruge tov til et træ eller andet monteringspunkt. Husk ikke at spænde nogen af de tre ender før de alle er monteret, og så spænde dem gradvis.

Se videoen her hvor du får vist, hvordan du nemt og hurtigt kan sætte et trekantet solsejl op.