Guide: alt, hvad du skal vide om fliseimprægnering

Det danske vejr giver optimale forhold for algevækst og flisepest. Fugt og skygge er dine flisers værste fjende. De to ting kombineret er det bedste en alge ved.

Heldigvis findes der en række forskellige behandlinger til dine fliser, der kan være med til at forlænge deres levetid og pæne udseende. En af dem er fliseimprægnering. Herunder kan du læse om imprægneringen som ofte er en del af en fliserens – men som det kan være svært at finde grunden til at tilvælge.

Produkter til fliserens

 • Nilfisk Tilbehør aktiv fliserens, 2,5 liter
  DKK 120,00
 • Borup koncentreret fliserens 2,5 liter
  DKK 99,95
 • Skalflex udendørs fliserens, 5 L
  DKK 219,95
 • Skalflex Alt-Rens facaderens koncentrat 2 L
  DKK 49,95
 • Borup Fliserens koncentreret, 2,5 lt.
  DKK 60,00
 • Nilfisk Rengøringsmiddel 2,5lt Stone & Wood Cleaner / Universal Cleaner
  DKK 120,00

Hvorfor skal du vælge en fliseimprægnering?

Fliseimprægnering holder dine fliser pæne i længere tid og sørger for at fjerne tydelige spor af flisepest og alger.

De fleste fliser er ’født’ med en porøs overflade og derfor er de modtagelige overfor både alger og anden belægning fra første færd. Jo længere tid de ligger, des mere modtagelige bliver de endvidere.

Ønsker du at beholde dine fliser som de ser ud – og måske endda bedre, så er en fliseimprægnering helt sikkert et godt valg.

Skal man rense sine fliser inden man imprægnerer dem?

Alt efter, hvordan dine fliser ser ud i dag kan du vælge at rense dem før du giver dem en imprægnering. Mange vælger at give fliserne en fuld behandling, der både indebærer algefjerne, rens og imprægnering. Det er en god ide, hvis du har fliser, der er hårdt angrebet af for eksempel alger eller flisepest.

Vælger du at rense dine fliser er det en god ide at bruge en fliseimprægnering efterfølgende – men den anden vej rundt er ikke nødvendigvis det samme. Du kan i visse tilfælde vælge at behandle uden at rense først. Lav eventuelt en test på et stykke inden du behandler hele området.

Kan man selv udføre en fliseimprægnering?

Der findes rigtig mange produkter på markedet, der er udviklet til gør-det-selv brug, så det er muligt at udføre arbejdet selv.

Har du et stykke med fliser, der trænger til at blive behandlet kan du vælge at gøre det selv. Det kræver at du har det rette udstyr samt, at du har tiden til at planlægge behandlingen.

Rigtig mange vælger et få det udført af en professionel i forbindelse med en fliserens. På den måde er du sikret et flot og holdbart resultat, der er udført uden at skade dine fliser.

Kan man få miljøvenlig imprægnering?

Mange er glade for miljøvenlige alternativer både i huset og i haven, hvilket producenterne har fundet ud af og derfor findes der i dag miljøvenlige alternativer til stort set alle de kemikalier vi bruger i hverdagen.

Fliseimprægnering er ingen undtagelse. Er du ikke vild med at gøre skade på miljøet for at opnå pæne fliser, så har du altså rig mulighed for at finde et miljøvenligt alternativ.

Blandt andre Bollerup Jensen og SurfaPore M er miljøvenlige og effektive til formålet.

Skal du imprægnere dine fliser, så sørg for at gøre det når temperaturen ligger over 5 grader og det er overskyet. På den måde får du den optimale effekt ud af præparatet og derigennem også et bedre og længerevarende resultat.

Se også dette...

Hvor meget fugesand skal man bruge?
Belægning

Fugesand

Få både flotte og langvarige resultater ved at udfylde fugerne mellem dine fliser med et simpelt og billigt materiale som fugesand. Således undgår du, at

find rigtige terrassefliser
Belægning

Terrassefliser

Mangler du et sted at kunne slænge dig og grille om sommeren? Eller er din gamle terrasse ved at gå til af mos og ukrudt?