Hvordan og hvilken parasol er det gode køb til boligen?

Når vejret skal nydes udendørs på altanen eller terrassen, så skal der selvfølgelig afskærmes mod solens UV-stråler og lys. Her kan du vælge mellem både markiser, solsejl eller den billigste og nemme løsning, nemlig med en parasol.

Hvordan og hvilken parasol skal du så vælge? Det er netop, hvad du finder svar på her i denne parasol guide. Du finder inspiration til hvilket type, hvorhenne og hvordan parasoller virker. Den rigtige information giver dig bedre forudsætninger for at finde den helt rigtige parasol til dit eller jeres behov.

 

Hvilken parasol er det rigtige køb for dig?

Du finder forskellige typer af parasoller. Her er det selvfølgelig vigtigt om det er en haveparasol, parasol til altanen, parasol med tilt, hænge parasol eller måske den firkantet parasol. Nedenfor finder du information om de forskellige modeller, helt ligesom du finder det store udvalg af de bedste parasoller til gode priser.

 

Hvad du skal kigge efter for at finde en god parasol?

find en god haveparasol

Når du skal købe en ny parasol, er prisen og størrelsen selvfølgelig førte udgangspunkt for et køb. Men de fleste vil også gerne have ordentlig kvalitet, og her er stellet og stoffet de vigtige parametre.

Du kan dybest set opdele parasoller i de gode og mindre gode modeller. Her er prisen som regel hvad der adskiller de to typer rent kvalitetsmæssigt. De gode parasoller bruger nemlig materialer af høj kvalitet, hvilket der logisk nok, er sparet på ved de billigere modeller.

Stoffet:

  • Vælg den lyse farve hvis du vil have det køligere under parasollen, hvor den mørke mere fanger varmen.
  • Vand- og smudsafvisende stof er noget som du gerne vil have, da billige modeller ikke holde så længe netop på grund af miljøet påvirkninger.
  • Stoffet skal være kunne klare solens stråler så det ikke bliver bleget. Her er farvebestandigt behandlet stof absolut at foretrække, som f.eks. teflon beskyttelse som ved pander og lignede, kan være med til at give den gode overfladebeskyttelse på dugen.
  • UV-solbeskyttelse af stoffet er en anden god ting, for solens UV-stråler er ikke noget at spøge med, og her er faktor 50 beskyttelse absolut det bedste. Igen er det noget, som de helt billige modeller som regel ikke giver dig.

Stellet:

  • Stel i aluminium er hvad du finder de fleste parasoller med. Fordelen ved aluminium er, at det vejer mindre og er ganske holdbar og modstandsdygtig.
  • Fiberglas findes i enkelte modeller og den type der vejer mindst og ruster aldrig.
  • Træ kan være det rigtige valg, hvis det vel og mærke er imprægneret, dog koster det som regel mere end aluminium. Her er eaculyptos og teak sorter de populæreste valg.

Læs videre og find ud af om det er den store unikke, funktionelle eller den billige parasol du søger.

 

De helt enkle og billige parasoller til boligen

Hvis du søger efter en meget billig og enkel parasol, så findes der mange muligheder hvor prisen ligger ligger lige under 300,- kr. Disse forskellige muligheder kan give dig den billige parasol til haven, altan eller terrassen, hvor kvaliteten selvfølgelig er derefter.

Ø 3 m ved Jysk

køb en billig markedsparasol til havenJysk giver dig denne markedsparasol der ligger i prisklasse 250 til 350 kr.

Parasollen er Ø300cm. i størrelse og kan købes i forskellige farver.

Samme model og lignede kan du også finde ved Harald-Nyborg hvor prisen dog er 10-20 kr. dyrere.

 

Napoli parasol ved Coop

køb parasol med vip til terrassenVed Coop finder du den noget bedre kvalitet i deres Napoli parasol der kommer til en pris af 299,- kr. – Se udvalget ved Coop lige her

Napoli parasollen i aluminium og polyester kommer med krank, så du kan toppe parasollen.

En godt valg hvis du ønsker det helt billige indenfor parasoller.

Bilka giver dig Miami parasol modeller, helt ligesom du finder forskellige muligheder i Jem & Fix, Silvan eller Ilva. Fælles for de billige modeller er dog, at kvaliteten ikke er i samme klasse som parasollen til over 1.000 kr. hvor fælles for alle parasoller er, at du skal købe en fod. Disse er næsten dyrere end de billigste parasoller til haven, altan eller terrasse, og spørgsmålet er, om ikke du er bedre tjent ved at investerer i en bedre kvalitet, som holder længere.

 

Haveparasoller til at give skygge

Parasoller kan bruges overalt, men dog er de forskellige typer dog velegnet til særlige steder. Haven er et lækkert sted at opholde sig, men skygge er dog nødvendigt og måske du mangler skygge til et sted i haven, hvor du eller i sidder tit, tager sol med solvognen eller måske mangler en skyggeplads ved et legehus eller ved børnenes sandkasse.

En solid parasol i ordentlig kvalitet er, hvad der giver bedst mening til brug i haven eller terrassen for den sags skyld. Hvis du vælger at investerer i de dyrere parasoller, bør du overveje at beskytte den med parasol overtræk.

 

Billig Felix parasol med tilt og krank

brug en haveparasol der kan tiltesPris: 559,- kr.

Felix parasollen kommer til en forholdsvis billig pris på 559 kr. som giver dig en flot og traditionel haveparasol der med tilt, kan skygge både ved havebordet, sandkassen, legehuset eller andet sted.

Stagen kommer i aluminium og dugen i sort polyester som giver dig de anstændige vejrbestandige materialer til privat brug.

Nem at kontrollerer og sætte op. Og kommer med både tilt og krank i flere forskellige farver som sort, grå, taupe m.m.

Prisen er ganske god, hvis man tager i betragtning at flere parasol fødder koster væsentlig mere.

 

Roma hængeparasol i topkvalitet

køb en hængeparasol til terrassenPris: 2399,- kr.

Forhandler: Moreland

Hvis du søger en luksuriøs hængeparasol så er denne Roma model inklusiv parasolfod og i den høje kvalitet med en størrelse på 3,0 meter.

Hængeparasolen kommer med 18 stk. fiberglasstænger til dugen og med en kraftig aluminumsstang. Du kan vinkle og justerer parasollen efter behov og roterer den 360 grader med parasolfoden.

Løftesystemet er fleksibel og nem at styre med sit integreret system. Hængeparasollen giver visse fordele i forhold til den mere almindelige type, for den behøver ikke at stå i midten med en klodset fod, men er derimod super praktisk i forhold til det pladsmæssige.

 

Fod til parasol

De fleste parasoller kommer uden fod, hvor du selvfølgelig finder modeller som Roma parasollen der kommer med en integreret fod uden hjul. Her er det vigtigt at finde den rigtige, for hvis du køber en stor parasol så skal foden være tilsvarende tung til at bære vægten, så parasollen ikke vælter. Her er en fod over 40 kg. det tilrådelige valg hvor granit dog helst skal være over 55 kg. Hvis du skal flytte rundt på foden, så vælg en parasolfod med hjul; Hvis du har din ryg kær.

Se også dette...

findf smarte parasoller til din altan
Solafskærmning

6 smarte parasoller til din altan

Når vejret er dejligt, så findes der ikke noget bedre end at sidde på altanen og slappe fuldstændig af. Solens stråler er fantastiske især om