Bordrundsav - Se de bedste i test (2022)

Hvis man er seriøs med sit håndværk derhjemme, så bør man have en bordrundsav. En bordrundsav kan være belejlig i rigtig mange situation, og når først man har haft en bordrundsav derhjemme, så kan den være svær at undvære.

mand der benytter bordrundsav closeup
Lau Christensen

Skrevet d. 18. maj 2022 af Lau Christensen

Testvinder
Blå og metalic bordrundsav testvinder

Bosch GTS 10 XC Professional

Denne Bordrundsav fra Bosch er vinderen af denne test fordi den er kraftig, lavet i utrolig høj kvalitet, og så har den klarer den jobbet til perfektion, og samtidig med sikkerheden helt i top.

Gå direkte til forhandler
Disse bordrundsave omtales i indlægget
Pris
Billigst hos
Link
 • Bosch-GTS-10-XC-Professional
  1. Bosch GTS 10 XC Professional
  5.495 kr.
  Dorch & Danola
 • Bosch-GTS-10-XC-Professional
  2. Bosch GTS 635-216 Professional
  2.894 kr.
  VERKTER
 • Dewalt-DWE7492
  3. Dewalt DWE7492
  5.272 kr.
  CompuMail
 • Metabo-TS-254
  4. Metabo 2000 WTS 254
  4.841 kr.
  Happii
 • Einhell-TC-TS-2025-2-U
  5. Einhell TC-TS 2025/2 U
  1.189 kr.
  Føtex
 • Dewalt-DWE7485RS-XC
  6. Dewalt DWE7485RS-XC
  7.029 kr.
  STARK
 • Ryobi RTS1800S-G
  7. Ryobi RTS1800S-G
  2.309 kr.
  DAVIDSEN
 • Scheppach-HS105
  8. Scheppach HS105
  2.562 kr.
  VERKTER

Hvad end du skal renovere dit hus, eller om du blot skal skære noget i ny og næ, så kan den bordrundsav være en fantastisk investering. Med en bordrundsav kan skære korrekt hver gang, og derudover slippe for at skulle lave det hårde arbejde, som der tit medfølger med at skulle save noget over.

Med en bordrundsav test kan du få vejledning til hvilke bordrundsave du bør tage med i dine overvejelser, hvis du skal købe en bordrundsav hjem til. Det kan du, da du vil få et overblik over funktioner og også mærker, som vi kan anbefale.

I denne guide vil du få et indblik i:

 • Hvad du skal være opmærksom på ved køb af en bordrundsav
 • Hvilke bordrundsave der er populære på markedet
 • Fordelene ved en bordrundsav fremfor at gøre det manuelt

Info: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag havekrogen.dk har ingen relation med producenterne af produkter, og guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler en bordrundsav til dit hjem.

1. Bosch GTS 10 XC Professional

Blå og metalic bordrundsav testvinder

Vi fremhæver:

 • Constant Speed funktion
 • Kraftig motor
 • Integreret slæde og bordforlænger
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Bosch er kendt for deres gode produkter, når det kommer til værktøj. Denne bordrundsav er ingen undtagelse. Med denne bordrundsav får du et kvalitetsprodukt, hvor der er indbygget en masse forskellige og nyttige funktioner, som vil gøre dit arbejde let at udføre. Du får en justerbar bordrundsav, som tilknyttes let med ledning.

Nem at justere

Når man køber en bordrundsav, så er det vigtigt, at den er nemt at justere, så man ikke står og bøvler med det midt i arbejdet. Denne Bosch GTS 10 XC Professional er ekstremt nem at justere, og med dens integrerede slæde og bordforlænger kan man også let skifte mellem størrelsen på træet man skal skære.

Constant Speed funktion

På denne bordrundsav fra Bosch får man deres smarte Constant Speed funktion, som er en funktion der sikrer, at klingen fortsætter med samme hastighed uanset belastningen der kommer af træet der skal skæres. Det betyder kort sagt, at den er let at bruge, selv hvis der er knaster eller lignende i det træ du skal skære.

2. Bosch GTS 635-216 Professional

Bosch bordsav i blaa

Vi fremhæver:

 • Professionel bordrundsav
 • Hældning kan indstilles
 • Støvsuger kan tilsluttes
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Bosch GTS 635-216 Professional er en god bordrundsav til pengene. Den kommer med indbyggede funktioner, som gør den let at bruge, hvor sikkerheden samtidig er i top. Derudover gør bordpladen på 50×65.8cm, at man har en fin arbejdsflade, der gør det let at skære træet til.

Indbygget hældningsindstilling

Det er ikke altid så let at skære træ med den rette vinkel, derfor er der på denne bordrundsav indbygget en hældningsindstilling, som gør det muligt at indstille hældning af bordet med op til 45 grader. Kort fortalt, så giver det en masse muligheder, når det kommer til præcisionsarbejde.

Der er tænkt på sikkerheden

På denne bordrundsav skal man ikke være bange for, at man skærer sig imens man bruger den. Den kommer med indbyggede sikkerhedsfunktioner, som gør, at man trygt og sikkert kan arbejde med klingen, uden at være i fare for at få fingeren i klemme. Dog skal man fortsat være opmærksom, og ikke stikke fingeren ind til klingen under brug.

Kan skære alt slags træ

Med en god savklinge der har en diameter på 216mm, så kan du med en Bosch GTS 635-216 Professional skære alle typer træ. Du kan derfor bruge den til alt fra reparation af garagen til bygning af hjemmelavede møbler. Mulighederne er uendelige.

3. Dewalt DWE7492

Dewalt-DWE7492

Vi fremhæver:

 • Anerkendt mærke indenfor værktøj
 • Vejer kun 26.5kg
 • Nem at transportere
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Dewalt er et af de mest anerkendte mærker, når det kommer til værktøj. Det gælder selvfølgelig også på deres bordrundsav, og du er derfor godt stillet, hvis du vælger at købe en Dewalt DWE7492.

Lav vægt

Mange bordrundsave er meget tunge, og derfor kan de være svære at transportere med, hvis man skal bruge dem et andet sted end hjemme. Denne bordrundsav vejer kun 26.5kg, og er derfor virkelig nem at tage med, hvis man skal have den med på farten. Derudover har den indbyggede skridsikre ”fødder”, så man kan plante den på de fleste overflader, og ikke være bange for, at den smutter nogen steder.

Stærk motor

Med en motor på hele 2000 Watt, så er man her sikret en bordrundsav, som kan skære igennem det meste. Den er nemlig kombineret med en stærk klinge, som gør jobbet endnu lettere. En kombination af de to giver dig præcision sammenkædet med gode resultater.

Nem at justere

Dewalt DWE7492 er på trods af, at den er nem at tage med rundt, også rigtig let at justere. Det betyder, at du hurtigt kan ændre indstillinger på den, hvis det bliver nødvendigt. På den måde kan du skifte mellem materiale, ønsket skærevinkel og størrelse på få minutter.

4. Metabo 2000 WTS 254

Metabo-TS-254

Vi fremhæver:

 • Kompakt og mobil
 • Indbygget opbevaring til kabler
 • Vejer 33.4kg
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

En bordrundsav kan være praktisk at have derhjemme, men den kan også være rar at kunne tage med. Det har du muligheden for med denne bordrundsav fra Metabo. Rundsaven fylder ikke meget mere end en stor trolleykuffert, når den er pakket sammen, og den tager kun et par sekunder at stille op og pakke væk.

Nulstiller automatisk

Når man bruger en Metabo 2000 WTS 254, så nulstiller den automatisk, hvis man har lavet en udskæring med en anden vinkel end 0 grader. Det betyder, at hvis man laver en udskæring med en vinkel på 45 grader, så kan man få den til at nulstilles til standard helt automatisk.

Bordet kan forlænges

Selvom denne bordrundsav er lille og kompakt, så er det muligt at forlænge bordet, så man får en ekstra stor arbejdsoverflade. Det gør det muligt at arbejde med større materiale. Derudover kan man også justere bordrundsaven til en arbejdshøjde tæt på jordoverfladen.

Bordrundsaven leveres med meget udstyr

Denne rundsav fra Metabo kommer ikke alene, hvis man vælger at bestille den. I pakken er der inkluderet en hårdmetalsavklinge, parallelanslag, vinkelanslag, savklingedepot, stødpind og 3 meter gummikabel for let tilslutning

5. Einhell TC-TS 2025/2 U

Einhell-TC-TS-2025-2-U

Vi fremhæver:

 • Billig løsning
 • Muligt at udvide arbejdsoverflade
 • Kan justeres op til 60 grader
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne bordrundsav er den perfekte løsning til dem som ønsker at prøve en bordrundsav af, inden de køber en af de helt store maskiner, som man kan finde på markedet. Modellen fra Einhell er nemlig en billigere løsning, men hvor man får alt det, som man gør ved mange af de store maskiner.

Justerbar vinkel

Med en justerbar vinkel på op til 60 grader, så kan man med en Einhell TC-TS 2025/2 U skære i alt slags træ, og få netop de udskæringer man ønsker. Derudover behøver man ikke få ondt i ryggen, når man gør det, da bordet har en arbejdshøjde i 85cm.

2 i 1-indstilling af savklinge

Denne bordrundsav er nem at justere når man arbejder, da man kan gøre det hele én hånd. Den kan justeres i højde såvel som vinkel samme sted, og giver derfor frihed til, at man kan vurdere om det er den korrekte vinkel eller højde, imens man gør det.

Tilhørende ledningsholder

En god håndværker har en arbejdsplads, som ikke roder. Hertil har Einhell udviklet en ledningsholder, så ledningen til bordrundsaven ikke ligger i vejen, hvis man ikke bruger hele kablet. Derudover er den god at pakke kablet sammen på, når man ikke bruger den.

6. Dewalt DWE7485RS-XC

Dewalt-DWE7485RS-XC

Vi fremhæver:

 • Anerkendt mærke
 • Arbejdsstation medfølger
 • Nulstrømskontakt for øget sikkerhed
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Med en bordrundsav fra Dewalt går man sjældent galt i byen. Denne bordrundsav kommer med en et helstøbt aluminiumsbord, som sikrer præcise skæringer og en god overflade til at arbejde på. Derudover har den en kraftfuld 1850 Watt motor, som sikrer høj ydelse ved alle former for udskæringer.

Arbejdsstation medfølger

Hvis man ikke har en arbejdsstation til sin bordrundsav, så er det typisk noget man skal medkøbe. Det er ikke tilfældet i denne pakke, da man får en arbejdsstation med, som gør det nemt og hurtigt at komme i gang med at skære.

Lav vægt

På trods af, at den kommer med et helstøbt aluminiumsbord, så har denne bordrundsav en lav vægt, som gør den let at tage med rundt. Derudover er der indbygget hjul på arbejdsstationen, så man slipper for at belaste sin ryg mere end højst nødvendigt ved flytning.

Vinkel kan justeres

Som med de fleste andre bordrundsave, så kan man også justere skærevinklen med denne maskine. Det gør det muligt at lave lige netop de udskæringer, som er nødvendigt for at fuldføre opgaven man sidder med. Skæredybden afhænger af hvilken vinkel den er indstillet til, hvor den varierer mellem 45 og 65mm.

7. Ryobi RTS1800S-G

Ryobi RTS1800S-G

Vi fremhæver:

 • Dobbelt låsefunktion
 • Støbt aluminiumsbord
 • Overbelastningsbeskyttelse
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Ryobi RTS1800S-G er en suveræn bordrundsav der med sin 1800 Watt motor let og elegant kan skære gennem alle typer træ. Denne bordrundsav kommer i et friskt limegrønt design, og med en masse lækre funktioner, som er nemme at gøre brug af.

Juster let vinklen

Hvis du ønsker at skære et træ i en bestemt vinkel, så kan du let gøre dette med denne bordrundsav fra Ryobi. Den kan justeres, så du kan skære vinkler i +60° og -60°, og dermed ikke bliver begrænset på 45°, som ved andre producenter.

Aftagelige ben

En bordrundsav kan være rar at kunne tage med rundt, og det kan du med netop denne model. Den kommer nemlig med aftagelige ben, så du nemt kan pakke den samme og smide den i bagagerummet. På den måde er du ikke begrænset af et stort bordsæt, som er svært at få med.

Alsidig skæredybde

Med en skæredybde på op til 80mm, så kan du med denne bordrundsav skære dybe riller, eller endda skære tykt træ over uden problemer. Det er derfor et godt valgt, hvis du skal arbejde med forskellige type træ, som kommer i forskellige tykkelser.

8. Scheppach HS105

Scheppach-HS105

Vi fremhæver:

 • Kompakt design
 • Støvsuger kan tilkobles
 • Ben medfølger i pakken
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne bordrundsav fra Scheppach er en kompakt bordrundsav, som er let at tage med rundt. Den kommer med støtteben, så man ikke behøver montere den på et bord eller andet, og derudover kan du nemt og hurtigt tilslutte din støvsuger, så du ikke skal bøvle med oprydning efterfølgende.

Stærk motor

På en Scheppach HS105 er der monteret en seriøs motor, den kommer nemlig med en motor på hele 2000 Watt, som gør det muligt at skære igennem selv det mest modstridende træ. Derudover kan der monteres en skæreskive, som måler hele 255mm i diameter – Det giver en mulig skæredybde på hele 80mm.

Mellem vægt

Der findes lettere bordrundsave på markedet end denne model, men med sine kun 33.5kg, så er den fortsat let at tage med, hvis man skal have den med i bilen eller andet. Derudover måler den kun 108cm x 72cm x 92cm, og kan derfor være i de fleste biler.

Sikkerhed i top

Sikkerheden er i top, da rundsaven er opbygget med et beskyttende plastikstykke, som sørger for, at man ikke får fingrene i klemme. Udover at beskytte fingrene, så beskytter den også dig som bruger, hvis klingen eller træet splintres under brug.

Hvordan bruger jeg en bordrundsav?

For at bruge en bordrundsav har du hverken brug for den store håndværker erfaring eller en tømreruddannelse. En bordrundsav er nem at bruge, hvis man tager sig tid til at læse brugsanvisningen, og sørger for at læse sikkerhedsanvisningerne samtidig.

Måden en bordrundsav fungerer på, er ved at der er monteret en stor savklinge, som med en motor bliver kørt rundt i høj fart, og derved nemt kan skære igennem træ og lignende materiale. Derudover er der indbygget holdere, som gør det let at holde træet på plads, imens man skal skære det. På den måde er man i sikkerhed, samtidig med, at man kan få et mere nøjagtigt snit, helt uden man skal stå og holde træet selv.

Du bruger derfor en bordrundsav ved at tegne op hvor du ønsker at lave et snit i træet. Herefter skal du justere bordrundsaven, så den støtter dit træ korrekt, og så klingen af træet er på den korrekte side. Det er nemlig vigtigt at medregne klingens tykkelse, når man skal lave en optegning. Hvis dette ikke gøres, så kan man risikere at man skærer træet for kort.

Hvorfor skal jeg købe en bordrundsav?

Når det kommer til gør-det-selv-projekter, er intet vigtigere end at have det rigtige værktøj til opgaven. Og et af de mest alsidige og nyttige værktøjer for enhver træarbejder er en bordrundsav. Med sin kraftige motor og sine skarpe klinger kan en bordrundsav hurtigt lave præcise snit i træ eller andre materialer.

En bordrundsav kan derfor spare dig for kræfterne, som du ellers skal bruge, hvis du skal skære træet manuelt. Derudover sørger den for, at træet ikke splintres i kanten, som den kan gøre, hvis man bruger en normal fugtsvans.

Sidst men ikke mindst, så kan den spare dig rigtig meget tid, da du på få sekunder kan skære et helt korrekt snit i dit træ. Det gør, at du kan bruge mindre tid på at blive færdig med den opgave du er i gang med.

Andre læste også

en flot terrasse

TerrasseBedste overfræser – 2022 guide

rene vinduer

TerrasseBedste vinduesvasker – 2022 guide

Mælkebøtter på eng

PlanterBedste mælkebøttejern i test 2022

Er det farligt at bruge en bordrundsav?

Som udgangspunkt, så er det ikke farligt at bruge en bordrundsav, der er dog nogle ting man skal tage forbehold for, da det er et farligt maskineri man står med. En bordrundsav er opbygget af en motor til den motor er der monteret en savklinge, som bliver snurret rundt rigtig mange gange i sekundet. Det gør, at den let kan skære igennem træ, men også andre ting, hvis man ikke passer på.

Når man bruger en bordrundsav, så skal man derfor sørge for, at man opretholder sikkerhedsanvisningerne, som der følger med til produktet. Ikke alle bordrundsave er ens, og nogle virker forskelligt, når det kommer til sikkerhed – Sørg derfor for altid at læse anvisningerne.

Det vigtigste du skal være opmærksom på, når du bruger en bordrundsav, er dog, at du ikke skal have fingrene ind til klingen, og også at du altid bruger briller. Hvis du ikke har sikkerhedsbriller på, og en savklinge eller et stykke træ splintres, så kan man i værste tilfælde blive blind.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en bordrundsav?
I vores test varierede produkternes prisklasse fra 1100 kr. til 7000 kr. Valget af en bordrundsav handler derfor ofte om dit behov samt de egenskaber, produktet skal kunne have.
Bedste bordrundsav viste sig i testen at være Bosch GTS 10 XC Professional. Denne bordrundsav kan købes hos forhandleren til godt 5000 kr.
Først og fremmest handler det om, hvilke behov og krav du selv har til bordrundsaven.