Tips til hvad du gør med din markise i regnvejr for vedligeholdelse

Tips til hvad du gør med din markise i regnvejr
Andreas Thomsen

Skrevet d. 13. maj 2017 af Andreas Thomsen

Hvis du lige har købt en ny markise til terrassen, så er det selvfølgelig nødvendigt at forholde sig til, hvad du gør med din markise i regnvejr. Det regner nemlig ret ofte her i Danmark, og selvom der er varmere og tørre tider på vej, så markisen kan komme til sin ret, så kommer du nok til at bruge markisen som læ for de lette byger også.

Du kan nemlig godt bruge din markise i regnvejr, hvor sommeren for det meste byder på de lette byger. Der kommer selvfølgelig også de kraftige byger, hvor det gode markise tilbehør som sol- eller regnsensor har sin praktiske formål, for de færreste markiser kan klare dette, som du kan læse om i en sag fra Nordjylland her.

For at bruge din markise i regnvejr, så skal du tage dig et par forholdsregler, så vedligeholdelse af markisen er intakt.Vi anbefaler moreland.dk indenfor gode billige markiser
Ved Moreland får du den gode billige kvalitet indenfor priser, hvor alle kan være med. Derfor anbefaler vi Moreland som markise og tilbehør valg, hvis du vil have billig pris i ordentlig kvalitet.
Find her

Virker den utæt?

Med en ny markise så kan du godt opleve at vandet drypper igennem. Inden du går i panik over en utæt markise, så er det dog ganske normalt og efter et par gange, så vil det stoppe med at dryppe igen.

 

Hældning og kørsel med markisen

Din markise af vandbestandig materiale kan sagtens køre ud og ind under regnvejr, det eneste du skal holde øje med, er at hældningen er korrekt.

Vandet skal kunne løbe af markisen når du kører den, så det bliver samlet på midten af dugen og derved kan rive stoffet i stykker. Hvis der ligger vand, så lad være med at køre med den, men sørg for at få skubbet det af markisen. Kør markisen ind og indstil korrekt, hvilket er omkring 20 cm. pr. meter udfald.

 

Husk at den skal tørres godt

Hvis du har brugt og kørt markisen ind under regnvejr, så er det helt normalt at køre den våde markise ind. Hvad der dog er vigtigt for den gode vedligeholdelse er, at køre den ud og ind igen et par gange, og så lade den tørre helt i udkørt stilling, så den ikke bliver jordslået.

Hvis du har brugt den tæt på vintertid, så er det især vigtigt at få den tørret godt. En markise der er blevet våd, og så får frost også, kan få trådene i dugen til at knækket. Det er grunden til, at markisen er uegnet til brug i vintertid hvor frosten kan være ret konstant.

 

Automatisk styring

Hvis du gerne vil bruge markisen udover de varme måneder fra maj til september, så kan en regn- og vindsensor til markisen være det fornuftige ekstra udstyr. Den måler for vindstyrke eller regn, og vil køre sig selv ind når styrken er for høj til en markise skal være i brug. Det er selvfølgelig dyrt ekstra udstyr, men dog smart for at markisen får en længere levetid – Du kan finde en god kvalitets vindsensor til 1499,- kr. ved Moreland her