Bedste buskrydder i test (2022)

Som haveejer er der mange forskellige redskaber til haven, som kan være en rigtig god idé at investere i. Det kan være et stort arbejde at holde sin have flot og indbydende, og for at klare denne opgave uden at køre træt i det, kan det være en stor fordel at investere i det rigtige udstyr fra starten. Når du først har gjort alt det hårde arbejde, så handler det bare om at vedligeholde det. Hvis man er disciplineret i det, så kan man med en mindre indsats, holde sin have indbydende og flot hele året rundt.

buskrydder
Lau Christensen

Skrevet d. 18. maj 2022 af Lau Christensen

Testvinder
Stihl-FS-131

Populært valg: Stihl FS 131

Stihl FS 131 er afløseren til den populære forgænger FS 130. Det er et kraftfuldt redskab, som kan bruges til alle størrelser haver eller arealer, hvilket gør den perfekt til både hus- eller villaejere, landmænd og andre, der kunne have brug for at rydde deres jord for større buske, krat og græsarealer.

Find den billigste forhandler
Disse buskryddere omtales i indlægget
Pris
Billigst hos
Link
 • Stihl-FS-131
  1. Stihl FS 131
  3.375 kr.
  Greenfrog.dk
 • Makita-DUR368APT2
  2. Makita DUR368APT2
  3.299 kr.
  XL Byg
 • Ryobi-OLT1832
  3. Ryobi OLT1832
  543 kr.
  BygXtra
 • Dewalt-DCM561PB
  4. Dewalt DCM561PB
  1.186 kr.
  Happi.dk
 • Husqvarna-115iL
  5. Husqvarna 115iL
  1.099 kr.
  Midtdjurs Traktorlager
 • Makita-EBH341U
  6. Makita EBH341U
  3.682 kr.
  BygXtra
 • Gardena-Comfortcut-Li-18-23
  7. Gardena ComfortCut Li-18/23
  991 kr.
  Happi.dk

Et af de redskaber som er et must-have for alle haveejere, er en buskrydder (også kaldet kratrydder).
Det er et redskab der kan klare meget af det hårde arbejde på kort tid og er derfor også et af de mest eftertragtede haveredskaber på markedet. En god buskrydder skal kunne rydde busk og krat, sejt græs og større græsarealer uden problemer. Hvis du ikke har nogle erfaringer med buskryddere, så har vi lavet denne test til dig, hvor du blandt andet kan læse mere om:

 • Hvad der udgør en god buskrydder
 • Hvilke overvejelser du skal gøre inden du køber
 • Hvor du kan købe en god buskrydder til en god pris

OBS: De omtalte produkter i denne test, er alle sammen udvalgt fra andre tests og artikler, for at give forbrugeren et indblik i hvilke buskryddere der findes på markedet og hvad man skal gå efter. Holdet bag havekrogen har ingen personlige eller forretningsmæssige relation til producenter eller forhandlere og derfor skal denne test udelukkende ses som objektiv og informativ.

1. Stihl FS 131

Stihl-FS-131

Vi fremhæver:

 • Let at starte
 • Dobbelt skuldersele
 • Høj ydeevne
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Stihl FS 131 er afløseren til den populære forgænger FS 130. Det er et kraftfuldt redskab, som kan bruges til alle størrelser haver eller arealer, hvilket gør den perfekt til både hus- eller villaejere, landmænd og andre, der kunne have brug for at rydde deres jord for større buske, krat og græsarealer. Dette gør Stihl FS 131 til en af de mest populære buskryddere på markedet, og med rette.

Let at starte

En af de helt store fordele ved denne buskrydder, udover at den kan klare de fleste opgaver uden problemer, er at den er let at starte og let at betjene. Derudover er der også tænkt på ergonomi, som blandet andet kan ses i den måde maskines tohåndsgreb er udformet på. Det gør samtidig at FS 131 er en maskine man kan arbejde med, flere timer af gange, uden at man skal bekymre sig om sin ryg, nakke og skuldre.

Dobbelt skuldersele

Et andet punkt hvor man har haft ergonomi og brugervenlighed med i tankerne, er når man kigger på den dobbelte skuldersele. Den er designet til at tage det meste af vægten af maskinen, så den føles meget lettere og derfor ikke belaster nakke, ryg og skuldre, samt arme, hænder og håndled. Det er en stor fordel når det drejer sig om havearbejde, hvor man snildt kan være i gang flere timer ad gangen og stå i unaturlige positioner. Med FS 131 er det blot at køre på, og så er haven ordnet hurtigere end du kan forestille dig.

Høj ydeevne

En sidste vigtig faktor vi vil nævne, er den kraftfulde 4-MIX motor på 1.4  kW. Den sikrer dig en høj ydeevne og gør dermed FS 131 til en maskine der kan klare de fleste opgaver, om det så er sejt græs, større buske- eller krat der skal ryddes. Samtidig har man forbedret maskines brændstoføkonomi, så den bruger mindre brændstof, hvilket giver dig mere tid til at rydde det du nu skal rydde.

2. Makita DUR368APT2

Makita-DUR368APT2

Vi fremhæver:

 • Kulfri motor
 • To batterier samt dobbeltlader
 • Tre hastigheder
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Enhver seriøs handy- eller havemand, kender med garanti til Makita. De laver nogle af de mest populære produkter på markedet, indenfor mange forskellige genrer. Grunden til dette skal ses i den høje kvalitet som deres produkter har, hvad end det er bore- og skruemaskiner eller buskryddere. DUR368APT2 er ingen undtagelse. Her er tale om en buskrydder i høj kvalitet, som let kan klare de fleste udgaver man nu end måtte udsætte den for.

Kulfri motor

Fordelen ved den kulfri motor er, at der ikke er nogen friktion fordi at børsterne er erstattet med elektronik. Resultatet af dette, er en mere energieffektiv motor, som derudover holder meget længere og samtidig udnytter batterierne optimalt. At en kulfri motor er mere energieffektiv, holder længere og udnytter batterier bedre, gør samtidig at den overordnet set er bedre for miljøet.

To batterier samt dobbeltlader                       

Makitas DUR368APT2 kommer med to batterier og en smart dobbeltlader, der tillader at du kan lade begge batterier på en gang. Det sikrer at du får en længere driftstid, da du blot skifter batteriet ud og smækker det i opladeren, mens du kan fortsætte på det andet batteri. Når du er færdig, behøver du ikke at vente på at det første batteri er færdigopladt, men smider blot det andet batteri i laderen og oplader dem begge.

Tre hastigheder

Med sine tre hastigheder er det muligt at tilpasse buskrydderen til den specifikke opgave du er i gang med. Derudover understøtter det baglænsrotation. Det gør at DUR368APT2 er ideel både til rydning af busk- og krat, samt græsarealer og kantklipning. Alt i alt så er Makita DUR368APT2 en rigtig god buskrydder, som du kan bruge til de fleste opgaver, som du nå måtte komme ud for at skulle løse.

3. Ryobi OLT1832

Ryobi-OLT1832

Vi fremhæver:

 • EasyEdge funktion
 • Teleskopskaft
 • En del af ONE+ serien
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

OLT1832 er en effektiv trimmer til din græsplæne, med et trimmerhoved som kan vinkles. Det gør denne maskine til en fleksibel græstrimmer, der let kan nå under buske eller andre steder, som kan være svære at komme til, når du skal trimme din græsplæne. Derudover har OLT1832 justerbar klippebredde der går fra 25 til 30 cm, hvilket giver stor fleksibilitet, når du skal nå besværlige steder eller blot klippe kanten af din græsplæne.

EasyEdge funktion

OLT1832 er udstyret med den såkaldte EasyEdge funktion, som gør at der let at skifte fra at trimme, til at klippe kanter. Det gør at du ikke behøver at spilde tid på at skulle skifte indstilling, men let kan gør det ved at benytte dig af denne praktiske og smarte funktion, som Ryobi har udstyret denne model med.

Teleskopskaft

Denne græstrimmer er også udstyret med teleskopskaft med håndtag, som giver optimale muligheder for korrekt ergonomisk brug. Det er også en stor fordel, da skaftet kan indstilles til brugere i alle højder, så den derfor kan bruges af alle. Generelt set, så er ergonomien i OLT1832 tænkt ind i alle aspekter, og gør derfor denne græstrimmer til et rigtig godt valg, når du står og skal købe en trimmer.

En del af ONE+ serien

Ryobi har udviklet en serie af værktøjer og redskaber, der alle sammen kan bruge det samme batteri. Det er utroligt smart og kan spare dig både tid og irritationen over at skulle til at lade batteriet op og vente på det er færdigt. I stedet tager du blot et batteri fra din skruemaskine, da det passer direkte på græstrimmeren. Det eneste minus ved det, er at batterier og ladere skal tilkøbes, da de ikke følger med produkterne.

4. Dewalt DCM561PB

Dewalt-DCM561PB

Vi fremhæver:

 • Kulfri motor med gear
 • Kontakt til variabel hastighed
 • Batteri og lader medfølger ikke
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Ligesom Makita, så er Dewalt et utroligt populært og vidt kendt brand, inden for forskellige typer af værktøjer og redskaber. Deres produkt er kendetegnet ved at have en høj kvalitet og lang levetid, hvilket er den primære årsag til den popularitet som Dewalts produkter har. Med DCM561PB får man også en græstrimmer i rigtig god kvalitet, der kan klare de fleste opgaver når det kommer til at trimme din græsplæne.

Kulfri motor med gear

Den kulfri motor er mere energivenlig og holder længere end traditionelle motorer på denne type haveredskab. Det skyldes at børsterne i motoren er blevet udskiftet med elektronik i stedet, hvilket og giver en bedre udnyttelse af batteriet og i sidste ende en længere levetid. Derudover har motoren et patenteret geardesign, som giver mere moment og en mere stabil hastighed, når den bliver belastet.

Kontakt til variable hastighed

DCM561PB har to hastigheder, som kan kontrolleres ved at bruge kontakten til variabel hastighed. Det kan være med til at give dig fuld kontrol over maskinen, i og med at du kan sætte hastigheden ned og derved spare på batteriet og forøge køretiden, eller øge ydelsen som maskinen giver, alt efter hvad du foretrækker. Dette gør at du, som bruger, selv kan kontrollere hvordan du helst vil bruge maskinen.

Batteri og lader medfølger ikke

Et minus ved denne græstrimmer, er at batteri og lader ikke følger med og derfor er noget du skal tilkøbe. Det kan virke som et irritationsmoment på mange forbrugere, men det er sådan Dewalt har valgt at gøre, og det kan man ikke gøre så meget ved. Hvis du vil spare nogle penge, så kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at undersøge, hvor man kan købe batteriet og laderen til den bedste pris.

5. Husqvarna 115iL

Husqvarna-115iL

Vi fremhæver:

 • Brugervenlig
 • Lavt støjniveau
 • Batteri og lader er ikke inkluderet
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Nogle mennesker forbinder sandsynligvis Husqvarna med sakse og symaskiner, og nogle af de ældre medborgere kommer sikkert til at tænke på geværer fra 2. Verdenskrig, men faktisk så laver Husqvarna og forskellige typer af el redskaber, blandt andet denne græstrimmer, som er velegnet til at trimme dine kanter på græsplænen, samt de små græsområder der skal ryddes. Alt i alt så er 115iL er en rigtig god græstrimmer til prisen og vil kunne klare de fleste mindre opgaver, som der skal udføres hjemme i haven.

Brugervenlig

115iL er en utrolig brugervenlig græstrimmer. Det skyldes blandt andet at den er udstyret med teleskopskaft der gør, at man kan justere den, så den kan bruges af alle personer uanset højde og drøjde. Det justerbare håndtag er også yderst komfortabelt og sikrer en god ergonomi for brugeren. Derudover gør teleskopskaftet også, at trimmeren let kan pakkes sammen og opbevares eller transporteres effektiv.

Lavt støjniveau

En af de helst store fordele ved denne græstrimmer fra Husqvarna, er at den er overraskende støjsvag. Det gør blandet andet at man ikke bliver træt i hoved ved brug, ligesom man ikke forstyrrer sine naboer, når man skal trimme sin græsplæne. Endnu en fordel ved det, er at man kan bruge den klokken 6 om morgenen hvis det er det man vil, uden at man vækker hele nabolaget.

Batteri og lader ikke inkluderet

Ligesom en del andre trimmere i denne test, så medfølger der ikke batteri eller lader, når man køber en 115iL. Det ses af mange som et stort minus, og kan være det der gør, at de ender med at vælge den specifikke, trimmer fra. Det ville dog være synd i dette tilfælde, da man faktisk får meget for sine penge.

6. Makita EBH341U

Makita-EBH341U

Vi fremhæver:

 • 4-takts benzinmotor
 • Lavt støjniveau
 • Til private og professionelle
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den næste buskrydder i denne test, er også produceret af Makita. Her er tale om en utrolig kraftig og alsidig buskrydder, som kan klare stort set alle opgaver den bliver stillet overfor, uden problemer. Det er også en af de dyrere maskiner som vi har med i denne test, hvilket skyldes den høje kvalitet, som er kendetegnet ved de fleste af Makitas produkter. Den kan lyde dyr, men til gengæld får man rigtigt meget for sine penge, med denne buskrydder fra Makita.

4-takts benzinmotor

Som den kun anden buskrydder på denne liste, så er er EBH341U drevet af en benzinmotor. Dette gør den til en mere kraftfuld maskine, end de buskryddere og græstrimmere der kører på batteri. Det gør også at den kan klare de helt store opgaver og rydde forskellige former for buske- og krat, samt større græsarealer, uden at man skal være nervøs for at den brænder sammen.

Lavt støjniveau

Benzinmotorer larmer generelt set mere end de elektrisk motorer, man ser på buskryddere og trimmere der er drevet af batterier. Det skyldes at Makita, på denne model, har valgt at indkapsle motoren, for at gøre den så lydløs som muligt. Ved at have valgt denne løsning, har man også givet sine kunder mulighed for at kunne benytte buskrydderen i tidsrum, hvor det normalt ikke er velset af ens naboer.

Til private og professionelle

Grundet sin udformning, benzinmotor og generelle konstruktion, får man her en utroligt kraftfuld buskrydder som kan bruges af både private og professionelle. Der er stort set ikke nogen opgaver der ikke kan løses med EBH341U, hvilket gør den egnet til private med store haver, eller professionelle havemænd og anlægsgartnere.

7. Gardena ComfortCut Li-18/23

Gardena-Comfortcut-Li-18-23

Vi fremhæver:

 • Justerbart trimmerhoved
 • LED-indikator for batteristatus
 • Uden batteri og lader
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Det sidste produkt i denne guide, er denne yders fleksible og kraftfulde græstrimmer fra Gardena. Nok er den batteridrevet, men det ligger man ikke rigtig mærke til når man bruger den. Den kan snildt klare de fleste opgaver, som benzindrevne trimmere- og buskryddere. Dette gør den til en eftertragtet og populær græstrimmer, både blandt dem med en lille have til rækkehuset og dem der har store grunde der skal holdes ved lige. Med Gardena ComfortCut får du rigtigt meget trimmer for dine penge.

Justerbart trimmerhoved

En af de helt store fordele ved ComfortCut fra Gardena, er at trimmerhovedet kan justeres og at man derfor kan nå svært utilgængelige steder, som for eksempel under trampolinen i haven, eller langs husmure eller andre steder hvor det kan være en udfordring at opnå et tilfredsstillende resultat, med trimmere hvor hovedet ikke kan justeres.

LED-indikator for batteristatus

En smart feature på denne græstrimmer, er LED-indikatoren der viser hvad status på batteriet er. Det gør at du ikke skal være nervøs for at løbe tør for batteri midt i en opgave, men hele tiden kan være opmærksom på hvad niveauet er, så du lettere kan planlægge din næste opgave, eller om du kan nå at blive færdig med den du er i gang med.

Uden batteri og lader

Som vi har nævnt ved flere af de produkter der ikke har et inkluderet batteri eller lader, så er det lidt af et minus, da mange mennesker ikke bryder som om at købe et produkt de ikke kan bruge, uden at skulle ud og bruge flere penge. Når det så er sagt, så er batterierne til denne trimmer ikke så dyre, som mange af andre modellers batterier på markedet.

Hvordan kommer man frem til hvad ens behov er?

Hvis man vil ud at investere i en buskrydder eller en græstrimmer, skal man først og fremmest have fastslået hvad ens behov er. Det er ikke sikkert at det er nødvendigt at købe en af de store og kraftfulde maskiner, hvis man blot skal trimme en mindre græsplæne. Omvendt, så kan det være nødvendigt med en stor og kraftfuld maskine, som kører på benzin, for at kunne læse de opgaver man nu står overfor.

Dernæst skal man også have lagt et budget for ens køb. Det kan være at man ikke har så meget at gøre godt med, eller at man af princip, kun vil betale en vis pris, for en maskine af denne type. Når man har fastlåst sig på et budget, kan man gå i gang med at finde den rigtige buskrydder eller græstrimmer, der bedst kan opfylde ens behov. Det gør også at det er lettere at navigere i, da man hurtigt kan udelukke de modeller der ikke passer til ens behov eller i ens budget.

Andre læste også ...

en flot terrasse

TerrasseBedste overfræser – 2022 guide

slangeopruller paa vaeg

PlanterBedste slangeopruller – 2022 guide

rene vinduer

TerrasseBedste vinduesvasker – 2022 guide

Hvor finder jeg de bedste buskryddere?

Har du fundet ud af hvad dine specifikke behov er og hvor meget du er villig til, eller kan betale, så skal du finde et sted at købe buskrydderen eller græstrimmeren. Du kan enten vælge at tage fysisk ud i de forskellige butikker og byggemarkeder, og så hvad de forskellige steder tager for den model du ønsker. Du kan også vælge at bruge internettet til at undersøge de forskellige priser, inden du køber maskinen.

Du kan også vælge at købe buskrydderen på nettet, eller i en fysisk butik, alt efter hvad du er mest tryg ved. Det kan være en fordel at købe den på nettet, da man ofte kan spare nogle penge og få en bedre pris end i butikkerne. Der kan dog være noget usikkerhed forbundet med at handle på nettet, da man kan risikere at blive snydt eller miste sin pakke. Det kan derfor være en fordel at købe sin maskine i sit lokale byggemarked, da der noget lettere i forhold til reklamationer eller informationer om den ønskede maskine.

Hvad er prisen på en god buskrydder?

Ligesom med alle andre produkter, så kan det være svært at sige hvad prisen for en god buskrydder eller græstrimmer er, da der er mange faktorer der spiller ind. Prisen kan være fastsat ud fra kvalitet eller mærke og det er derfor svært at give et endeligt bud på hvad den skal koste, for at det er en god pris. I sidste ende er det op til den enkelte at beslutte sig for hvad der er en god pris for dem. Man kan dog som udgangspunkt sige, at en god buskrydder fås fra omkring 900-1000 kroner og op. De kan også fås billigere man så er der en risiko for at man hurtigt fortryder sit køb. Der er en grund til at nogle produkter er billige.

Når det kommer til en buskrydder eller græstrimmer, kan det dog være en god idé ikke at vælge den ud fra hvad den koster. Mange af de billige maskiner er produceret i billigt plastik og  man oplever ofte at snoren knækker, inden man har nået at trimme mere end en meter. Derfor bør man altid have lidt luft i det budget man ligger, så man kan sikre sig at man får en ordentlig maskine, der kan klare de opgaver og det behov man nu end har. Det betyder dog ikke at man ikke kan få en god maskine til en god pris. Der findes billigere mærker som faktisk laver okay maskiner, som måske ikke holder lige så længe som de dyre, men som alligevel kan klare de fleste opgaver.

Dine seneste viste

haveslange

GræsplænenHaveslange test

mand der benytter bordrundsav closeup

Værktøj & RedskaberBedste bordrundsav