Regn og vindsensor til markise? Find svar på hvad det er og hvorfor

køb en Regn og vindsensor til markise
Andreas Thomsen

Skrevet d. 19. maj 2021 af Andreas Thomsen

En regn og vindsensor til markise kan være det praktiske og smarte ekstra udstyr, hvis du har valgt at investerer i en markise til terrassen.

En markise er ofte den langtidsholdbare, dyre og nemme løsning frem for f.eks. parasollen. Perfekt hvis du ofte opholder dig på terrassen, og ønsker noget solafskærmning.

Markissen dækker godt i forhold til skygge. Og samtidig en nem løsning at pakke væk og usynlig, når markisen ikke skal bruges. Her er det, at en god vind- og regnsensor kan give dig tryghed for at markisen kører i skjul ved regn og vind.

Hvad er regn- & vindsensor til markiser?

Vi har alle sammen travlt i hverdagen. Og opgaver som f.eks. at køre markisen ind en træt tirsdag aften glemmes ofte. Helt ligesom når du er på arbejde eller væk hjemmefra, kan vejret blæse op. Ved kraftig blæst kan stoffet blive blæst i stykker.

Her kan en regn- og vindsensor hjælpe dig. Sensoren ruller markisen ind hvis vinden bliver for kraftig, eller det begynder at regne – Alt afhængig af, om det er en sensor der både kan registrer regn og vind, hvilket efterhånden er blevet standard for de fleste modeller. Eller om sensoren kun kan klare enten regn eller vind målinger.

Hvordan virker en markise vindsensor?

En vindsensor fungerer på den måde, at sensoren sender et trådløst signal til motoren når det f.eks. begynder at blæse. Motoren styrer og ruller markissen ud/ind.

Markisser kan holde til en bestemt vindklasse styrke, hvor frisk vind er tidspunktet for et vejr som markissen ikke kan holde til. Her vil sensoren sige fra og rulle markissen ind, hvor du ved de fleste modeller kan indstille følsomheden selv.

Der findes forskellige typer af sensorer, hvor disse to er de mest brugte:

  • Følelsesmåler – måler bevægelser og kan være en diskret føler på markissen
  • Vindmøllen – Det ligner en lille vindmølle med hjul, der måler vinden ud fra hastigheden som møllen drejer rundt

Vindmølle eller følelsesmåler som sensor?

Vindmøllemåleren fylder lidt mere end følelsesmåleren. Vindmøllen skal være synlig, og samtidig sidde ordentlig så den korrekte vindstyrke, som markissen oplever det, bliver registeret. Det kan betyde, at måleren kan blive nødt til at være placeret på den udslået sensor, dog burde det kun være gældende for meget få.

Vindmølle måleren giver et nøjagtigt billede af vejret, så markissen bliver kørt ind ved første snert af dårligt vejr.
Følelsesmåleren fylder ikke ret meget, og kan blive placeret diskret. Nøjagtigheden af målingen burde dog være lidt mere upræcis i forhold til, hvor sensoren bliver placeret.

Fordele ved regnsensor?

Den største og eneste fordel ved en regnsensor er, at din markise holder længere. Det er dog en ganske god fordel, for de fleste af os vil gerne have noget der holder, nu det også kan være en betragtelig investering.

Din markise er ikke designet til meget andet end at skærme mod solen, og her er kraftig regn eller hagl absolut ikke noget, der er godt for en markise. Markisen kan kun bære sig selv.

Hvorfor købe en sensor til beskyttelse af markisen?

En sensor er en god grund, hHvis du vil undgå at skulle købe en ny markise, fordi stormen måske har ødelagt markisen der var kørt ud. Forsikringsselskaberne er ikke meget for at dække skader på markiser, bare fordi ejeren glemte at køre markisen ind.

En sensor er ekstra markise tilbehør og nok også en luksus, men for ca. 1.500 kr. kan man købe en Essense og Aw51, helt ligesom du kan finde en sensor til en lavere pris ved f.eks. Bauhaus og lignede steder.