Ny markise med motor? Opdateret 2024-guide

Overvejer du at købe en ny markise med motor til hjemmet? En elektrisk markise koster mere end den billige markise uden motor. Dog er prisen afhængig af, om du vælger en markise med kassettehylster eller ej. Læs med i indlægget her og bliv klogere på dit markise-valg.

køb en god markise til terrassen i hjemmet
Andreas Thomsen

Skrevet d. 11. april 2021 af Andreas Thomsen

Opdateret juli, 2024

Overvejer du at købe en ny markise med motor til hjemmet?

En manuel markise der drejes med en drejestang er ganske nem og uproblematisk. Men den elektroniske styring er dog, hvad de fleste af os foretrækker. En motor gør det komfortabel og samtidig sikrer du, at dugen bliver rullet korrekt tilbage, så dugen ligger stramt i kassen.

Markise med lukket kassette eller ej?

køb en hellukket markise med motor
Hvis du overvejer om du skal vælge med lukket kassette eller ej, så skal det først nævnes at de fleste motordrevne kommer med semi eller fuldkassette, så spørgsmålet bliver mere end mindre besvaret af sig selv. Dog findes der med modeller med åben kassette, som kan skal købes hvis markisen bliver beskyttet af undertaget.

Kassetten har den store fordel at markisen bliver beskyttet mod solen og at det så kun vil en neutral kassette der er synlig på terrassen eller altanen.

Du får her inspiration til forskellige markiser der styres via en motor. Og som måske er det rette valg til din bolig.

Essence markise med lukket kassette

køb markise med motor montering
Hos forhandleren Moreland finder du Essence markiser der findes i 4 forskellige farver og 6 forskellige størrelser. Markisen med polyester dug er med en lukket kassette og kan købes i disse størrelser:

  • 250 x 200 cm
  • 300 x 200 cm
  • 300 x 250 cm
  • 350 x 250 cm
  • 350 x 300 cm
  • 400 x 300 cm

Markisen kan købes i disse 4 farve nuancer indenfor samtlige størrelser, hvor priserne starter fra 4.999 kr fra den mindste størrelse markise til en pris på 9.999 kr. for den største størrelse:

Sort markise:køb elektrisk markise i sort

Til butik

 

Mariksen fås også i 4 andre farver. Se dem alle her.

Den elektriske markise i aluminium er en 280 g/m2 polyesterdug, hvor du får fjernbetjening med til den motoriseret betjening. Hvis du ønsker det, kan drejehåndtag tilkøbes, så du også kan bruge den manuelt.

En god kvalitet og billig pris du ikke finder meget billigere. Opsætning kan være besværligt, men hvis fingrene er skruet nogenlunde sammen, er det faktisk ikke så svært.

Du med fordel se vejledning til montering af en Essence markise i videoen her:

Halv- og hellukket Debel markiser

Debel er en af de førende producenter indenfor markiser, hvor du både kan købe med halvlukket og hellukket motor. Her er prisen dyrere for de hellukket modeller. Den hellukket giver til gengæld bedre beskyttelse af dug, arme og stel mod vejrets luner.

Debel fører fire modeller: Sigma, Alicante, S50 og deres Standard markise model. Standard er en åben markise med drejestang, hvor de andre modeller er med motor. Alicante er en halvlukket markise. Hvor Sigma, Madrid, Palma og S50 er hellukkende markiser med dug der kan rulles helt ind. De populære Madrid og Palma markiser er også fra Debel, men modellerne er udgået og afløst af Sigma og Alicante modeller.

Dugen i Debel markisen er både vand- og smudsafvisende og selvfølgelig med UV coating til beskyttelse mod UV-stråler. Materialet i dugen er 50% polyester og 50% akryl.

Stellet er aluminium og pulverlakeret, så du slipper for vedligeholdelse. Helt ligesom diverse bolte og skruer er i rustfrit stål; Som efterhånden heldigvis er blevet en selvfølge.

Ved Debel markiser med motor styres der via fjernbetjening og du finder alle modellerne i forskellige størrelser og farver. Du kan købe Sigma hos mange forhandlere som Davidsen, Jysk, Bauhaus, Bilka, Homeshop m.m.

Sigma markiser

Sigma er en luksusmarkise i hellukket model der kan købes i 3 forskellige størrelser og farver. Her kan du købe i længder af 400, 500 og 600 cm. og vælge mellem sort, grå og hvid farve. Prisen på Sigma er meget højere end Essence markiser, men du får dog bedre kvalitet med sans for detaljer.

Den hellukket dug er beskyttet mod vejret, når den er rullet ind i kassetten. Dugen er fremstillet i 295 g 100% polyester. Dugen er beskyttet med ”Resistant Surface Treatment” som er et ekstra lag mod vejrets påvirkninger når markisen er i brug. Kassetten er fremstillet i 100% aluminium med pulverlakeret granitoverflade.

Ligesom med de andre modeller fra Debel, er Sigma markiser med motor, trådløs fjernbetjening og justerbar LED-lys i forbommen.

Der medfølger vægbeslag i aluminium, men der skal måske tilkøbes markise tilbehør som bolte, skruer, lim m.m. Hvor du også kan tilkøbe pakke til spærmontering i forhold til størrelsen på markisen. Helt ligesom du kan tilkøbe vægmontering, hvis du ikke selv vil monterer markisen.

VELUX markise elektrisk MML MK08 sort, 78 x 140 cm

DKK 2.433,75
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket antracitgrå/hvi 300x250cm

DKK 5.499,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket creme/antracitg 250x200cm

DKK 4.999,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket antracgrå/hvid 250x200cm

DKK 4.999,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket creme/hvid 250x200cm

DKK 4.999,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/creme 350x250cm

DKK 1.999,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/creme 300x200cm

DKK 1.699,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/grå 250x200cm

DKK 1.499,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket sort/hvid 300x250cm

DKK 5.499,00
Til Butik

Outfit hellukket markise, m/motor og LED-lys – hvid/grå – 350 x 300

DKK 7.999,00
Til Butik

Essence Premium LED antracit/antracit 450x300cm

DKK 9.999,00
Til Butik

Essence Premium LED sort/hvid 450x300cm

DKK 9.999,00
Til Butik

Essence Premium LED sort/antracitgrå 400x300cm

DKK 8.999,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket creme/hvid 400x300cm

DKK 6.999,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket creme/antracit 350x300cm

DKK 6.499,00
Til Butik

Essence Åben markise antracit/grå 300x250cm

DKK 1.899,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/creme 300x250cm

DKK 1.899,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/grå 300x200cm

DKK 1.699,00
Til Butik

Essence Åben markise hvid/grå 350x250cm

DKK 1.999,00
Til Butik

Essence Elektrisk markise lukket sort/hvid 400x300cm

DKK 6.999,00
Til Butik

Palma og Madrid markiser

Palma og Madrid modellerne er udgået, men forhandles dog endnu flere steder. Sigma og Alicante fra Debel har afløst modellerne, men der er ikke de store forskelle mellem Sigma, Madrid og Palma markiser.

Products not found

Outfit markiser med motor

Outfit mærket føres i Danmark og Norden af Schou A/S i Kolding. Brandet tilbyder godt udstyr til terrassen og haven såsom havemøbler, parasoller, solvogne, terrassevarmere, pavilloner, telte, læhegn m.m.

Outfit markiser er i prisleje med Essence og væsentlig billigere end de eksklusive Sigma, Palma eller Madrid markisser. Du finder Outfit markiser med fuldkassette og motor i størrelser 4,8 x 3,0 cm. og 3,5 x 3,0 cm. Farvemulighederne dækker hvid/grå, grå/grå og grå/sort.

En væghængt markise med dug i PU-behandlet 280 g/m2 polyester og med kraftig aluminium stel og kassette. Modellen har LED-lys, men kan dog også købes uden. Der medfølger 3 monteringsbeslag og en trådløs fjernbetjening til styring af markisen.

Markise med motor og kassette – Leonora – Hvid/antracitgrå

DKK 7.999,00
Til Butik

Markise med motor og kassette – Liana – Grå

DKK 7.999,00
Til Butik

Markise med motor og kassette – Liana – Hvid/grå

DKK 6.799,00
Til Butik

Outfit hellukket markise, m/motor og LED-lys – hvid/grå – 350 x 300

DKK 7.999,00
Til Butik

Overvej dette ved køb

køb store markise med motor

Når du skal købe en markise til terrassen, skal du udover design og pris, overveje hvorfra markisen skal hænge. Det bestemmer nemlig hvilken størrelse i forhold til længde og højde, du skal købe en markise i.

Det gælder også om at kigge på kvalitet, hvor den hellukket markise beskytter når dugen er rullet ind. Dugens materiale måles i gram pr. m2 og højere styrke giver mere robusthed.

Helt ligesom du skal kigge på om stoffet er smuds- og vandafvisende. Hvor også UV-coating er en god ting i forhold til beskyttelse mod solens stråler. Lyse eller mørke farver har afgørelse på at absorberer eller reflekterer solens stråler.

Stellet på markisen bør være fremstillet i rustfrit stål eller pulverlakeret aluminium i kraftig kvalitet. Det hjælper til at beskytte mod vejrets påvirkninger i forhold til rust.

Stellets arme varierer også, hvor gastrykcylindre eller dobbeltfjedre gør dugen mere udspændt og giver en mere modstandsdygtig markise overfor vind.

Se også: Hvordan du vælger den rigtige markise?

Priser?

Som du kan se i de forskellige viste markiser ovenfor, kan du købe markiser i meget forskellige prislejer.

Priserne ved forhandlerne varierer meget. Her defineres pris ud fra forskellige ting som kvaliteten af stoffet. Størrelsen på markisen, motor eller ej, lukket eller åben kassette eller om du skal tilkøbe montering, er andre ting der afgør hvor billig eller dyr markisen bliver.

De billigste elektriske markiser kan købes fra ca. 4.000 kr. og opefter fra kendte producenter som Debel, Faber, Viking, Markilux, Acrimo, Sega m.m.

Tilkøbe montering?

Kan du sætte en markise op på din væg? Hvis du kan gøre det selv, er det logisk nok den billigste løsning. Det koster en del tusinde kroner at tilkøbe montering, der kan købes sammen med en markise hos de fleste forhandlere. Her vil prisen ofte være fra 2.000 – 6.000 kr. alt afhængig af omstændigheder, med eller uden motor osv.

Tilslutning af motor?

Markisens motor må kun tilsluttes af en autoriseret elinstallatør indenfor de gældende regler om strøm tilslutning udendørs.

Terrasseoverdækning som alternativ?

En terrasseoverdækning kan være det blivende alternativ til en markise. Overdækningen kan ikke rulles ind og ud, men er en helårlig overdækning der giver ly for regnen, helt på højde med den åbne carport eller pavillon.

Du finder mange forskellige overdækket terrasser i vidt forskellige materialer, designs og priser. Ofte er det en dyre løsning end de viste markiser på el.