Bedste mælkebøttejern i test - komplet guide

Mælkebøtter kan nemt være en irritation, men med et godt mælkebøttejern, så kan du nemt komme disse til livs. I denne test har vi fundet nogle af de bedste mælkebøttejern, som du nemt kan anvende i din kamp mod mælkebøtterne.

Mælkebøtter på eng
Andreas Thomsen

Skrevet d. 6. april 2022 af Andreas Thomsen

Testvinder
Mælkebøttejern fra Fiskars

Fiskars Mælkebøttefjerner

Her får du en mælkebøttefjerner fra verdenskendte Fiskars. Deres Xact, som modellen hedder, er et både funktionelt og nemt stykke værktøj at benytte sig af. Den kan bruges til at fjerne flere typer ukrudt, men den er dog særligt udviklet til at tage mælkebøtter op af jorden.

Læs mere
Bedste mælkebøttejern
Pris
Billigst hos
Link
 • Mælkebøttejern fra Fiskars
  1. Fiskars Mælkebøttejern
  251 kr.
  Byghjemme.dk
 • Fiskars-Classic-Maelkeboettejern-1005054.jpg
  2. Fiskars Classic Mælkebøttejern
  77 kr.
  Jem & fix
 • Green it mælkebøttejern
  3. Green>it mælkebøttejern
  25 kr.
  XLbyg
 • Gardena Weed Puller 3518-20
  4. Gardena Combisystem
  275 kr.
  Byghjemme.dk
 • Fiskars-SmartFit-Maelkeboettefjerner-1020125
  5. Fiskars SmartFit
  348 kr.
  Byghjemme.dk
 • Fiskars light mælkebøttejern
  6. Fiskars Light Mælkebøttefjerner
  197 kr.
  Byghjemme.dk

Vælg det bedste mælkebøttejern til haven

Vil du gerne kunne fjerne mælkebøtter på nem og effektiv vis, skal du bruge et særligt værktøj til dette. Dette værktøj kaldes et mælkebøttejern, om end mange også blot kender det som en mælkebøttefjerner. Uanset hvad man kalder det, er det dog et effektivt værktøj.

På det danske marked kan man finde rigtig mange af disse mælkebøttejern. Derfor kan det være svært at vælge mellem de mange muligheder, hvis man ikke ved, hvad man skal vælge ud fra. Heldigvis har vi dog gjort det en kende lettere at finde det rette mælkebøttejern.

Herunder finder du nemlig et udpluk af de bedste mælkebøttejern på det danske marked. Det betyder, at du naturligvis også kan finde en ideel model herunder, uanset hvad dine præferencer er. Blandt modellerne herunder, er der nemlig noget til ethvert behov.

1. Fiskars Mælkebøttefjerner 1020126

Mælkebøttejern fra Fiskars

Vi fremhæver:

 • Langt skaft
 • Forbrugerfavorit
 • Nem at anvende
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Her får du en mælkebøttefjerner fra verdenskendte Fiskars. Deres Xact, som modellen hedder, er et både funktionelt og nemt stykke værktøj at benytte sig af. Den kan bruges til at fjerne flere typer ukrudt, men den er dog særligt udviklet til at tage mælkebøtter op af jorden.

Dette er et særligt ideelt valg for dig, der er træt af bøje dig forover, når du skal fjerne ukrudt. Den er nemlig udviklet på en sådan vis, at du ikke skal belaste din ryg, når du vil fjerne mælkebøtter. Er det noget, du er træt af på nuværende tidspunkt, vil du blive rigtig glad for dette værktøj.

Er udstyret med et langt skaft

Fiskars har nemlig sørget for, at den er udstyret med et langt skaft. Det betyder, at du ikke behøver at bøje dig ned, når du finder en mælkebøtte, der skal fjernes. Det kan måske virke som noget, der er uden den store betydning, men din ryg vil med garanti takke dig for det.

Derudover er det også en meget let mælkebøttefjerner, der kun vejer omtrent 950 gram. Derfor er det intet problem at skulle fjerne en lang række mælkebøtter med den. Den lave vægt betyder nemlig, at du kan bruge den i lang tid, uden at du ender med at blive træt i armen.

Specifikationer:

 • Vægt: 950 gram
 • Længde: 100 cm

2. Fiskars Classic Mælkebøttejern

Fiskars-Classic-Maelkeboettejern-1005054.jpg

Vi fremhæver:

 • Klassisk mælkebøttejern
 • God pris
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Det er ikke alle, der føler, at de har brug for et avanceret mælkebøttejern. Er du en af dem, der blot ønsker at investere i et helt basalt stykke værktøj? I så fald er det oplagt at tage et kig på netop dette mælkebøttejern, der er en del af den populære Classic-serie fra Fiskars.

Det er naturligvis udviklet til at kunne hjælpe dig med en effektiv bekæmpelse af ukrudt i både bede og græsplæne. Den er udstyret med et spyd, der gør, at du effektivt kan frigøre rødderne dybt nede i jorden. Derefter vil du let kunne trække mælkebøtten – eller andet ukrudt – op.

Har er tidløst og stilrent design

Udseendet af mælkebøttejernet er naturligvis ikke noget, der har betydning for alle. Er du blandt dem, der ikke har noget imod, at der er gjort lidt ud af udseendet, er dette potentielt også et godt valg for dig. Den er nemlig en del af Classic-serien, der består af værktøj i tidløst design og høj kvalitet.

Fiskars har valgt at forsyne dette mælkebøttejern med et nydeligt greb i lakeret asketræ, ligesom den er udstyret med en snor til ophængning. Derfor er den nem at opbevare, og den vil selvfølgelig tage sig pænt ud blandt de øvrige haveredskaber, der hænger i skuret.

Specifikationer:

 • Greb: Lakeret asketræ
 • Længde: 40 cm
 • Vægt: 165 gram

3. Green>it mælkebøttejern

Green it mælkebøttejern

Vi fremhæver:

 • Billigt alternativ
 • Softgrip
 • Lav vægt
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Det er bestemt ikke alle, der har behov for et avanceret mælkebøttejern. Ligeledes er det heller ikke alle, der ønsker at investere en stor sum penge i at købe et sådant jern. Hvis du hører til i denne gruppe, er det en god idé at tage et nærmere kig på dette jern fra Green>it.

Her får du nemlig et simpelt, men dog meget effektivt mælkebøttejern, der gør det nemt at holde din græsplæne fri for mælkebøtter. Det er nemlig formet på en sådan vis, at du effektivt og nemt kan trække hele roden med op. Dermed undgår du, at mælkebøtten dukker op igen.

Er komfortabel at arbejde med

Når du går på jagt efter et nyt mælkebøttejern, er der flere ting, der skal være i fokus. En af de ting, der bør være med i dine overvejelse, er komforten. I mange tilfælde kan du nemlig nemt ende med at fjerne mælkebøtter i et stykke tid, og det skal gerne være komfortabelt.

Heldigvis er det noget, de har tænkt på hos Green>it, da de har sørget for, at deres mælkebøttejern er blevet udstyret med et greb med softgrip. Det er en fordel, da det sikrer en høj grad af komfort, som også varer ved, selvom du skal bruge jernet i lang tid ad gangen.

Specifikationer:

 • Greb: Softgrip
 • Længde: 36 cm
 • Vægt: 0,22 kg

4. Gardena Combisystem mælkebøttejern

Gardena Weed Puller 3518-20

Vi fremhæver:

 • Kvalitetsprodukt
 • Skånsom for ryggen
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Her er der tale om det ideelle værktøj til effektivt at fjeren ukrudt i din græsplæne og dine bede. Den er nemlig udviklet til at kunne sikre en behagelig, enkel og effektiv fjernelse af ukrudt, uden at forurene miljøet. Ukrudtet sprøjtes nemlig ikke, men trækkes derimod op af jorden.

Gardena har udstyret dette værktøj med patenterede blade, der sidder på tæt hinanden og er meget smalle. Det er en fordel, da dette design gør, at det er meget velegnet til at trække mælkebøtter op af plænen. Dog kan den også bruges til andet ukrudt.

Gør det muligt at arbejde præcist

Med dette mælkebøttejern får du også muligheden for at arbejde meget præcis. Det er en fordel, da det gavner din græsplæne, eftersom der kun laves små huller. Derudover er arbejdet med dette værktøj også behagelig og skånsomt mod din ryg – selv over længere perioder.

Gardena har udstyret den med en praktisk fodstøtte, men også et særligt håndtag, der muliggør en behagelig bevægelse, når mælkebøttejernet roteres. Derudover har den også en særlig integreret frigørelsesmekanisme, der gør det let, når du skal smide ukrudtet ud.

Specifikationer:

 • Vægt: 1,1 kg
 • Garanti: 25 år
 • Længde: 100 cm

5. Fiskars SmartFit Mælkebøttefjerner

Fiskars-SmartFit-Maelkeboettefjerner-1020125

Vi fremhæver:

 • Stort skaft
 • God til ryggen
 • Justerbar
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne mælkebøttefjerner er lavet til at kunne fjerne de fleste salgs ukrudt. Den er dog særligt god til at fjerne mælkebøtter, da det selvfølgelig er dens egentlige formål. Uanset hvilken type ukrudt, der skal fjernes, er du dog sikker på, at den klarer det på ergonomisk korrekt vis.

Ydermere er du også sikker på, at det hele foregår på en ubesværet måde. Den er nemlig blevet udstyret med et teleskopskaft i aluminium, som kan justeres i en længde på 990 mm til 1190 mm. Det vil sige, at du kan indstille det til at have en længde, der passer til dig.

Greb, der passer til alle hænder

Fiskars har dertil også sørget for, at den er udstyret med et D-formet greb, der passer til alle håndstørrelser. Kombinationen af grebet og teleskopskaftet sikrer selvfølgelig, at der her er tale om en mælkebøttefjerner, der vil kunne benyttes af alle og enhver.

Slutteligt er det også vigtigt at understrege, at mælkebøttefjerneren fra Fiskars skåner din ryg. Når du bruger dette redskab, undgår du nemlig at skulle sætte dig på knæ. Vil du gerne kunne se dig fri for at skulle gøre dette, er det naturligvis oplagt, at du vælger en model som denne.

Specifikationer:

 • Vægt: 1250 g
 • Teleskopstang

6. Fiskars Light Mælkebøttefjerner

Fiskars light mælkebøttejern

Vi fremhæver:

 • Langt skaft
 • Ergonomisk korrekt
 • Forbrugerfavorit
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Er du efterhånden ved at være træt af at se på de mange mælkebøtter, der præger din græsplæne? I så fald er det på tide at få gjort noget ved problemet. Det kan du gøre på flere måder, men ikke mange af dem, er lige så effektive, som at bruge denne mælkebøttefjerner.

Den er ikke blot i stand til at fjerne mælkebøtter, men også andet ukrudt. Fordelen ved et redskab som dette er, at den kan fjerne ukrudt helt nede ved roden. Det betyder, at der kun er en meget lille sandsynlighed for, at det vokser tilbage igen, når de først er blevet fjernet.

Er forsynet med stort skaft

Fiskars har desuden sørget for, at denne mælkebøttefjerner, er blevet udstyret med et langt skaft. Det er naturligvis en klar fordel, da det betyder, at du kan arbejde på ergonomisk korrekt vis. Ligeledes sikrer det, at du arbejder på en måde, hvor både din ryg og dine knæ skånes.

Den er en del af Light-serien fra Fiskars, der er kendetegnet ved sine stilrene sorte og hvide farver. Den er lavet i aluminium, hvilket holder vægten nede på blot 900 gram. Derfor er den utrolig nem at bruge og bære rundt på – selv i tilfælde af, at du skal bruge den i lang tid ad gangen.

Specifikationer:

 • Bredde: 3 cm
 • Længde: 90 cm
 • Vægt: 900 gram

Hvad er en mælkebøtte?

En mælkebøtte er en høj urt, der som regel har en højde på mellem 15 og 45 cm. Stænglerne på mælkebøtten er hule, men indeholder en hvid mælkeagtig saft. Desuden er der mange blade på mælkebøtten, som har den velkendte gule farve.

Mælkebøttens rodnet er bestående af en kort, lodret rodstok, hvorfra den skyder tynde siderødder. Den har derfor et både kraftigt og dybdegående rodnet. Det er også af denne grund, at det er en meget sejlivet urt, der er i stand til at gro i de fleste typer jord.

Ydermere er mælkebøtten også kendt for sine mange flyvende frø, der gør, at den har let ved at sætte nye frø. Dette er den primære grund til, at der er mange, der anser mælkebøtter for at være ukrudt.

Sådan ser man dog ikke på det alle steder i verden. Flere steder i Middelhavslandene er det nemlig en spiselig delikatesse, der er kendt for sin bitre smag, der kan minde en smule om rucola. I Danmark er der dog ikke mange, der bruger mælkebøtten i deres madlavning.

Ikke nok med det, så er det faktisk også et naturlægemiddel, da den kan have en urindrivende, galdedrivende og afførende effekt. Derudover lyder det også, at den skulle have en lindrende effekt på smerter i musklerne.

Hvorfor bør man bruge en mælkebøttefjerner?

Har man et ønske om at fjerne mælkebøtter, kan det faktisk lade sig gøre på flere måder. Man kan enten vælge at bruge en mælkebøttefjerner, eller man kan vælge at bruge sprøjtemidler. Desværre er der rigtig mange, der vælger den sidstnævnte løsning.

Der kan naturligvis være mange grunde til, at folk vælger denne løsning, men som regel skyldes det, at det er nemt. I stedet for, at man skal gå rundt og fjerne hver enkelt mælkebøtte, kan man komme dem til livs ved at sprøjte med et sprøjtemiddel på græsplænen.

Selvom det er de færreste, der har lyst til at have en græsplæne, der er fyldt med mælkebøtter, og ligeledes helst vil undgå at bruge tid på at fjerne dem, er det bedre at bruge en mælkebøttefjerner. Brugen af sprøjtemidler har nemlig flere bivirkninger.

Du bør gå mere skånsomt til værks

Når du skal fjerne mælkebøtter, bør du gå skånsomt til værks. Det vil sige, at du skal finde en metode, der på effektiv vis kan fjerne dem, men uden at sætte andre spor i haven. Du kan endda også risikere at ødelægge faunaen for havens dyre- og insektliv med sprøjtemidler.

Ønsker du at sikre, at du ikke står i en situation, hvor faunaen for havens dyre- og insektliv er ødelagt, er det vigtigt at undgå sprøjtemidler. Heldigvis er det slet ikke umuligt at gøre, da man blot kan blive et mælkebøttejern. Det er nemlig en effektiv måde at fjerne dem på.

Naturligvis undgår du ikke at skulle gøre det på manuel vis, men den tid, du bruger på det, er godt givet ud. I sidste ende undgår du nemlig ikke blot at ødelægge faunaen for havens dyre- og insektliv. Du sikrer samtidig også, at din græsplæne får et pænere udseende.

Hvordan vælger man det rette mælkebøttejern?

Det er ikke alle, der har nemt ved at vælge et mælkebøttejern – og det er der god grund til. Der er nemlig rigtig mange at vælge mellem, og det kan være svært at skelne dem fra hinanden. Ydermere findes der ikke én model, der er den rette for alle.

Derfor handler det om at finde den løsning, der er den rette for dit vedkommende. For at finde frem til netop denne, skal du dog have et godt indblik i dine præferencer. Det er nemlig ud fra dem, du skal vælge dit kommende mælkebøttejern.

Hvis du føler dig på bar bund i forhold til valget af dit mælkebøttejern, bør du læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du giver dig i kast med at lede efter et mælkebøttejern.

Skal det være med teleskopskaft?

Det er en god idé at overveje, om din mælkebøttefjerner skal være med eller uden teleskopskaft. De fleste foretrækker en løsning med, men det koster naturligvis en kende ekstra. Derfor er skal du gøre op med dig selv, om du mener, at det er værd at betale ekstra for.

Fordelen ved at vælge en model med teleskopskaft er, at den kan bruges stående. Det vil sige, at du ikke behøver at skulle kravle rundt på græsplænen. Ydermere sikrer det også, at du ikke behøver at bøje dig forover, når du skal fjerne mælkebøtter.

Mange af modellerne er desuden udstyret med en fodstøtte, der gør det lettere at få mælkebøttefjerneren i jorden. Det er dog ikke dem alle, der har en sådan fodstøtte, hvorfor det også er et aspekt, du er nødt til at holde øje med.

Ydermere byder modellerne med teleskopskaft også på den fordel, at de kan bruges til at fjerne andre typer ukrudt. Hvis du generelt har problemer med ukrudt i haven, kan det derfor være en fordel at vælge en mælkebøttefjerner med teleskopskaft.

Er den ergonomisk udformet?

Hvad enten du vælger en model med teleskopskaft eller ej, bør du have fokus på ergonomien. På trods af, at det er et vigtigt aspekt, er det desværre ikke alle modeller, der er ergonomisk udformet. Netop derfor er du nødt til at have fokus på dette aspekt af dit valg.

Det er dog ikke alle, der stiller lige høje krav til dette. Som udgangspunkt er det en god idé at fokusere på ergonomien, men det er særligt vigtigt, hvis du kommer til at bruge mælkebøttejernet i lang tid ad gangen. Ellers kan det nemlig ende med at blive ubehageligt at bruge det.

Har du en mindre græsplæne, hvor du kun skal fjerne et par enkelte mælkebøtter, er det ikke nær så nødvendigt, at den er ergonomisk udformet. I et sådant tilfælde vil du nemlig være færdig med at fjerne mælkebøtter i din græsplæne på få minutter.

Ved du, at du kun skal bruge den i kort tid, er det ofte også nok at købe en lille model, der ikke har et stort skaft. En sådan model vil du som regel kunne købe til mellem 25 og 50 kr. Af denne grund er du også sikker på, at du ikke skal betale en stor sum penge for dit nye mælkebøttejern.

Hvor meget må det koste?

Mælkebøttejern adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Derfor er det helt naturligt, at de også adskiller sig fra hinanden i forhold til prisen. Derfor er det selvfølgelig en god idé, at du overvejer, hvad du er villig til at betale for dit mælkebøttejern.

Årsagen til, at du bør gøre dig overvejelser om dette, inden du sætter søgningen i gang er, at det gør det muligt at frasortere en række modeller. Ønsker du eksempelvis ikke at betale mere end 70 kr. for den, kan du frasortere alle modeller, der koster mere end dette beløb.

Har du ikke et konkret budget, du ønsker at holde dig til, har du naturligvis flere valgmuligheder. Som udgangspunkt er det dog ikke et synderligt dyrt haveredskab. Derfor skal du ikke være bekymret for, at du skal investere en stor sum penge i en mælkebøttefjerner.

Som det også er tilfældet med de fleste andre redskaber, er der dog en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Vil du være sikker på, at du får en model, der kan bryste sig af en høj kvalitet, er du nødt til at betale for det. Dertil er det også en god idé at gå efter en model fra et velkendt brand.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et mælkebøttejern?
Et mælkebøtte jern koster fra 25 kr. til 350 kr. Dette er afhængigt af hvilken model du ønsker.
Det kommer an på hvor stort behov du har. Hvis du skal bruge det ofte, så vil vi anbefaler du vælger et med justerbart skaft, så du ikke belaster ryggen.