Solsejl til institutioner i prisvenlig og holdbar kvalitet

køb et vindstærk solsejl til at skygge for solen på legepladsen
Andreas Thomsen

Skrevet d. 5. april 2021 af Andreas Thomsen

Solsejl er nødvendig til at skærme mod solen gennem de varme måneder i Danmark. Hvad end det er vuggestuen, børnehaven, skolen eller andet sted, er skygge nødvendig f.eks. ved sandkassen, udendørs fællespladser og andre pladser på de udendørs lege områder.

Der findes forskellige gode solsejl til institutioner, hvor især vindstærke solsejl er den gode løsning, både til at kunne skygge rigtigt og samtidig hænge udenfor gennem årstiderne.

Du finder vindstærke solsejl til en pris fra 400 – 1000 kr. alt afhængig af størrelse. Sejlene er i god kvalitet, så du slipper for et sejl der blafrer og slasker. Dette får du med de helt billige solsejl som der f.eks. findes hos Harald Nyborg.

Find inspiration til forskellige solsejl opsætninger der måske passer ved jer

Se udvalget her

Hvorfor solsejl til børnehave, vuggestue, SFO m.m.?

køb det trekantet solsejl til børnehavens sandkasse
Det er heldigvis blevet kutyme at overdække spisepladser, legepladser og sandkasser, for de små skal beskyttes mod solens skadelige virkninger, hvilket vi alle ved.

En god illustration til at beskytte mod solen i forhold til institutioner, er solsikker kommune solpolitikken. Du kan læse mere om det på www.skrunedforsolen.dk, hvordan der kan skabes en solpolitik for en arbejdsplads, institution, SFO eller andet.

At købe solsejl er selvfølgelig en ekstra udgift, der dog kan søges om tilskud/donation til, som du kan læse mere om på boernogunge.dk.

Fordelen ved solsejl i forhold til andre solafskærmnings løsninger er, at det er relativt nemt at sætte et solsejl op over sandkassen eller bænken. Monteringen er noget de fleste kan gøre, og det er samtidig ret nemt at tage ned til vinteren også.

Hvilke solsejl til en institution?

Et vindstærk solsejl i en holdbar kvalitet er velegnet til SFO, børnehave m.m. Her skal du undgå de helt billige solsejl så du undgår de mange irriterende ting, som du først opdager ved brug. De helt billige solsejl har for vane med at danne sø af vand, fordi stoffet ikke er stærk nok. Og samtidig blafrer de ret meget, når det blæser; hvilket det ofte gør i Danmark.

Vindstærke solsejl


Trekantet solsejl 5 x 5 x 5 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
595 kr
Til Butik


Firkantet solsejl 5 x 5 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
1.095 kr
Til Butik


Firkantet solsejl, 3,6 x 3,6 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
695 kr
Til Butik


Trekantet solsejl, 3,6 x 3,6 x 3,6 meter, beige, vand-gennemtrængende / vindstærk
399 kr
Til Butik

Du finder vindstærk- og vandgennemtrængende solsejl i disse former og størrelser:

Et solsejl med den gode koniske facon til korrekt opstramning, der samtidig giver dig den gode beskyttelse mod de farlige uv-stråler. Det helt store fordel ved dette solsejl, er den høje kvalitet i holdbarhed, så det ikke bliver ødelagt ved stærk regn. Her vil vandet sive igennem stoffet frem for at revne, og derfor skal du tage højde for, at solsejlet ikke er vandtæt, men behovet er dog også, at skabe skygge for solen. Det gode alternativ kunne være et vandafvisende solsejl, der ikke er 100% vandtæt, men kan klare de spontane lette byger, som jo er, hvad sommeren for det meste byder på.

Fordele:

 • Kan tåle alt vejr, dog ikke storm
 • Vandet løber igennem stof
 • Ikke vindfølsomt

Ulemper:

 • Ikke vandtæt

Specifikationer:

 • Kan bruges til permanent montering
 • Firkantet eller Trekantet i kraftig kvalitet – 180 gr./m2
 • 90% UV-beskyttelse
 • Åndbar stof
 • Galvaniseret metal d-ring i hjørner
 • Kan maskinvaskes ved 30 grader
 • Beige farve
 • 2380 g. I vægt

Hvorfor vælge det vindstærke og permante solsejl til institutionen?

Du får med denne type solsejl, en højere kvalitet i forhold til regn, vinden og generelt miljø påvirkning. Forskellen på denne type vindstærkt solsejl og andre solsejl er, at du slipper for at skabe hældning og stramme sejlet op så tit. Vand vil nemlig ikke samle sig på dugen, men trænge igennem, hvilket er perfekt til skoler, børnehaver, vuggestuer, dagplejer og andre steder, hvor nem vedligeholdelse og få nedtagninger betyder noget, i forhold til ens tid.