Tilbehør til solsejl der giver kvalitets holdbarhed og sikkerhed

køb kvalitets tilbehør til solsejl
Andreas Thomsen

Skrevet d. 5. april 2021 af Andreas Thomsen

Du får brug for tilbehør til solsejl, hvis du har købt et nyt dyrt eller billig solsejl til solafskærmning i haven, terrassen, sandkassen eller andet sted.

Det er sjældent at du har fire stolper stående eller en mur der er klar til at hænge solsejl op på. Her er det smarte træk, at bruge det rigtige tilbehør så sejlet kan hænge forsvarligt og sikkert.

Du skal ofte bruge tilbehør som beslagsæt til stolper, snor, beslag til det trekantet eller firkantet solsejl, karabinhage, samlet montagesæt, øjeplade, tov eller andet ophængnings tilbehør.

Vi har fundet et lille udvalg af kvalitets tilbehør som inspiration indenfor det gængse udstyr du ofte kan få brug for.


Øjeplade til montering
34 kr
Til Butik


Line til montering solsejl
15 kr
Til Butik


Frølår til opstramning
95 kr
Til Butik


Fjeder til aflastning
35 kr
Til Butik


Karabinhage til montering
22 kr
Til Butik


Blokhjul til solsejl opstramning
79 kr
Til Butik


Bardunstrammer til solsejl
69 kr
Til Butik


Klampe til tøjring – 65 mm
59 kr
Til Butik

Montagesæt til solsejl

Hvis du har købt et nyt vandtæt, vandafvisende eller vindstærkt solsejl, så skal det selvfølgelig sættes op på den rette måde. Dette montagesæt kan være det perfekt tilkøb. Med dette sæt kan du håndterer den løbende opstramning af sejlet. Solsejl vil arbejde hele tiden i forhold til miljøets påvirkninger.

Montagesættet gør det nemt, holdbart og hurtigt at sætte op og vedligeholde solsejlet.

Øjeplade i rustfrit stål

En øjeplade eller øjebolt i rustfrit stål kan være det smarte valg til at hægte karabinhagen fra solsejlet på væggen, muren eller stolpen.

God tovværk / line

Det bliver svært at hænge op uden tovværk eller line, hvis dit solsejl skal hænge over sandkassen, haven, terrassen eller andet sted.

Et godt 3 flettet og 8 mm. tyk tovværk, er perfekt til splejsning. Helt ligesom en 5 mm line i hvid farve er det perfekte valg til ophængning.

Frølår

Du bruger et frølår sammen med et øje eller blokhjul, til sikre den gode opstramning i en højde der er velegnet for alle. Frølår i rustfrit stål i en stærk kvalitet.

Fjeder

Du bruger en fjeder til aflastning så du sikrer at sejlet altid er spændt ud. Her vil en fjeder sikre at du slipper for at skulle opstramme sejlet hele tiden, hvilket kræves når der opsamles meget vand på dugen.

Find tilbehør og priser hos Solsejlspecialisten


Se udvalget her

Karabinhage til montering

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så bruger du en karabinhage mellem solsejl og stolpen, hvor sejlet skal fastspændes til.

En karabinhage der også bliver kaldt en brandmandshage, er den smarte måde til den hurtige opsætning og nedtagning af dit solsejl. En bedre løsning frem for knuder og andre lidt irriterende løsninger der kan være svære at få op. Ét tryk på denne 8 mm. karabinhage i rustfrit stål – nemt og hurtigt.

Karabinhagen koster lidt og det er selvfølgelig en udskrivning der også løber op, hvis du køber mange solsejl. Men det vil dog spare dig eller jer en masse tid i vedligeholdelse, nedtagning og opsætning.

Blokhjul

Et blokhjul er beregnet til at opstramme sejlet og samtidig slider det ikke på linen eller tovværket. Du bruges enten en krog eller karabinhage sammen med blokhjulet der er funktionsdygtigt op til 300 kg. belastning.

Bardunstrammer

Som navnet siger, bruges dette tilbehør til at stramme dugen. Du kan opstramme med mange forskellige ting, hvor dette er velegnet til det vindstærke solsejl der skal forblive hængende det meste af året.

Klamper

Ganske almindelige klamper der bruges som den billige og sikre måde til “fortøjningen” af linen.