Tips om vindklasser i forhold til din markise om hvad det betyder

Tips om vindklasser i forhold til din markise
Andreas Thomsen

Skrevet d. 3. juni 2017 af Andreas Thomsen

Overvejer du en ny markise, så kan du finde denne solafskærmning i stort set alle slags prisklasser og kvaliteter.

Problemet med at købe en alt for billig markise som du kan finde billigt i det lokale byggemarked, er kvaliteten og evnen til at holde til vores danske vejr. Danmark byder nemlig på ret blæsende vejr, og dette gør sig også gældende gennem foråret og sommeren, hvor markisen er beregnet til.

Blæsevejr stiller krav til din markise, for den skal kunne holde til vejret. Vindmodstand og evnen til at modstå blæst, er hvad du skal kigge efter, hvis markisen skal kunne bruges og holde i lang tid.

Brug disse tips om vindklasser i forhold til din markise og hvad det betyder, så du finder en markise med rigtig modstandsdygtighed.Vi anbefaler moreland.dk indenfor gode billige markiser
Ved Moreland får du den gode billige kvalitet indenfor priser, hvor alle kan være med. Derfor anbefaler vi Moreland som markise og tilbehør valg, hvis du vil have billig pris i ordentlig kvalitet.
Til Butik

Hvad er vindklasser i forhold til din markise?

Du kender til begreberne med let vind, frisk vind, kuling, stom m.m. fra vejrudsigterne. Disse begreber dækker over klassificering af vindstyrker som er defineret ud fra hastigheden på vind. Disse klassificeringer kommer fra Beaufort skalaen som du kan se på DMI her, hvor du kan se de forskellige inddelinger af vindstyrker.
Markiser er inddelt i vindklasse 1,2 eller 3, hvor de gennem tests bliver inddelt i 3 forskellige holdbarhedsklasser. Her er 1 laveste og 3 er højeste holdbarhed, som du kan se her:

  • Vindklasse 1 – Kan klare vindstød på 5,6 – 7,8 m/s
  • Vindklasse 2 – Kan klare vindstød på 7,9 – 10,6 m/s
  • Vindklasse 3 – Kan klare vindstød på 10,7 – 13,3 m/s

Som du kan se fra Beaufort skalaen, så kan vindklasse 1 klare jævn vind, vindklasse 2 kan klare frisk vind og vindklasse 3 skulle kunne tåle hård vind.

Du bruger nok ikke markisen når vinden når op på hård vind vindstyrke, hvor det er alligevel ret blæsende, og samtidig er det ikke særligt smart at have markisen rullet ud i denne styrke, hvad end den skal kunne holde til det eller ej.

 

Hvordan finder du den rigtige markise?

Det med vindstyrke og ens markise kan være svært at vurderer, for skal man bare købe den højeste vindklasse?

Der er ingen entydigt svar på det, for først og fremmest skal du vælge en markise ud fra de lokale forhold. Det blæser mere ved Vestkysten end hvis du bor i Midtjylland omkring Søhøjlandet. Skagen som eksempel har omkring 170 dage om året med hård vind, hvor gennemsnittet for resten af landet ligger på 30 dage.

Som udgangspunkt vil det være smart at købe en markise med høj vindstyrke holdbarhed, men du betaler samtidig også det mere for den. Her kunne du måske vælge den smarte løsning med en vindsensor til din markise, og så købe en lavere vindklasse nu du ikke sidder udenfor under markisen mens der er hård vind alligevel.