Hvordan du gør din markise rent?

hvordan du gør din markise rent
Andreas Thomsen

Skrevet d. 28. maj 2017 af Andreas Thomsen

Hvordan du gør din markise rent? Det er selvfølgelig en vigtig ting at vide, hvis du lige har købt en terrasse markise.

En markise giver dig den gode solafskærmning, og falder mere naturligt ind med huset frem for et solsejl eller en parasol. Det er dog en dyrere løsning, og derfor skal du selvfølgelig huske at vedligeholde den, så markisen holder det længere også selvom det er noget mere omstændelig end at rense parasollen.

Markise hænger nemlig ude i alt slags vejr, og derfor mere modtagelige for miljømæssig påvirkninger der f.eks. kan danne skimmel.

Det med vedligeholdelse er dog heldigvis kun en gang om året, så det er en overkommelige opgave – Dog anbefales det at tjekke den noget oftere med hensyn til rengøring.Vi anbefaler moreland.dk indenfor gode billige markiser
Ved Moreland får du den gode billige kvalitet indenfor priser, hvor alle kan være med. Derfor anbefaler vi Moreland som markise og tilbehør valg, hvis du vil have billig pris i ordentlig kvalitet.
Find her

Hvordan du gør markise dugen rent?

Det første du skal gøre for at rense markisen, er at rulle den helt ud. Hvis den kan køre nedad også, så kør den så langt ned du kan, for det gør opgaven med at rense så meget nemmere.

Du skal nemlig i gang med at gøre markisen rent med sulfo, vand og en svamp eller børste. Sørg for at få fjernet alle alger, hvilket betyder at du skal rense hele dugen, da der findes usynlige alger også.

Når du har skuret alt snavs og alger væk, så skyller du godt efter med haveslangen eller spande med vand for at fjerne sæberester og snavs.
Hvis du har en markise med imprægnering, så skal den måske have efter imprægnering på grund af sulfoen. Det afhænger af producenten, så spørg her eller ved forhandler hvordan landet ligger i forhold til din type af markise.

 

Vedligeholdelse af markise metaldelene?

Metaldelene kan du med fordele vaske over med en autoshampoo, som er beregnet til at vaske metaldele.

Eventuelle bevægelige dele er smurt som ny, men efter et år eller to skal du overveje at smøre med en syrefri fed sprayolie, hvor du skal passe på ikke at ramme dugen.

Hvis du ikke har en regn & vindsensor til markisen, så overvej om ikke det er den smarte investering. Markiser kan kun holde til et bestemt vindtryk, hvor en vindsensor kan sørge for at køre markisen automatisk ind når blæsten bliver for vild.

Til vinter skal du huske at markisen skal være helt tør, før du kører den ind. Du ønsker ikke frost i dugen, for det kan få den til at knække.