Hvilke typer af markiser kan du købe?

Hvilke typer af markiser kan du købe?
Andreas Thomsen

Skrevet d. 22. maj 2018 af Andreas Thomsen

Overvejer du at investerer i en ny smart markise til jeres terrasse? Så har du nok set på udvalget, og kommet frem til, at der faktisk findes en hel del forskellige typer. Hvilke typer af markiser kan du købe?

Den populære solafskærmning til at forlænge sommeren i begge ender af året eller bare afskærme vinduet, campingvognen m.m., kommer i forskellige typer og modeller, som vi prøver at give dig et lille overblik over her.

 

Hvilke typer af markiser?

Hvordan du vælger den rigtige markise til dit brug? Det kræver selvfølgelig først og fremmest, at du finder den rigtige type markise. De hyppigste typer er:

  • Pergolamarkiser
  • Knækarmsmarkiser
  • Vinduesmarkiser
  • Markiser til campingvogn

 

Knækarmsmarkise

En knækarmsmarkise”knækker” på midten når markisen køres ind, helt ligesom når den skal køres ud for at give tag over hovedet.

Typen af markise er den, du kender fra terrasser. Og denne type du skal gå efter, hvis du leder efter afskærmning der ikke fylder meget og er nem at håndterer. Du kan købe modeller der håndteres via håndkraft eller med motor der giver automatisk ind- og udtræk.

Fordelen er, at du finder det kæmpe udvalg og kan købe diverse markise tilbehør med. Her kan en sensor til at køre markisen automatisk ind, hvis det begynder at blæse op, være den kloge investering. For ulempen ved denne type markise er, at de er meget vindfølsomme og kraftig blæst kan ødelægge markisen.

 

Pergolamarkise

Pergolamarkiser kommer med et kraftigt stativ der holder selve markisen. Her kører markisen ind og ud på to skinner. Typen kan håndteres manuelt eller med motor. Hyppigt brugt på cafeer og lignede steder, da den kræver søjler og skinner stående, der fysisk fylder ret meget.

 

Vinduemarkise

Typen monteres til at hænge ovenover vinduer. Her finder du justerbare markiser der kan køres ud og ind, helt ligesom du finder typer der er faste. Bruges ofte ved butikker, cafeer og kontorbygninger. Hvis du er bekendt med de sydlige lande, vil du finde den type markise stort set alle steder hvad end det er butikker eller lejligheder.

 

Markise til campingvogn

En markise til campingvogn er monteret stort set ligesom en knækarmsmarkise. En smart måde at skabe et tag til skygge, når der skal drikkes kaffe udenfor campingvognen eller autocamperen.