Hvordan du vælger den rigtige markise?

Hvordan du vælger den rigtige markise?
Andreas Thomsen

Skrevet d. 3. april 2018 af Andreas Thomsen

Forår, sommer og tidlige efterår byder ofte på ganske fint vejr, hvor det dog kan regne ret ofte. Livet på terrassen er dog fint også med regn, det kræver bare at du kan sidde i tørvejr. Solen heldigvis også tit frem, og gennem sommeren kan solens stråler også være ganske irriterende. Til at forlænge livet udenfor, kan du overveje at investerer i en markise.

Hvordan du vælger den rigtige markise til terrassen er så næste problem. Her kan du bruge nedenstående tips som kriterier til, hvad type markise du eventuelt skal købe.Vi anbefaler moreland.dk indenfor gode billige markiser
Ved Moreland får du den gode billige kvalitet indenfor priser, hvor alle kan være med. Derfor anbefaler vi Moreland som markise og tilbehør valg, hvis du vil have billig pris i ordentlig kvalitet.
Find her

Hvordan du finder den rigtige markise?

En markise er en ekstra luksus til huset, og derfor skal du selvfølgelig gøre dig nogle overvejelser inden du køber det første og bedste. Både udseende og vejret spiller ind på, hvad type du skal vælge.

Prisen spiller selvfølgelig ind på valget, men lad være med at gå på kompromis med kvaliteten. En robust markise i forhold til vejr og vind  og samtidig ikke kræver meget vedligeholdelse, vil holde længere og derved opfylde dit/jeres behov.

Hvor meget vind på din terrasse?

Terrassemarkiser testes for holdbarhed i forhold til vinden. Du finder tips om vindklasser i forhold til markise her på siden, men kort fortalt er markiserne testet i 3 forskellige vindstyrker. Holdbarheden bliver opdelt i disse klasser og CE mærket:

  • Vindklasse 1(jævn vind) – Godkendt til 5,5 til 7,4 m/s
  • Vindklasse 2(frisk vind) – Godkendt til 7,5 til 10,4 m/s
  • Vindklasse 3(hård vind) – Godkendt til 10,5 til 13,4 m/s

Her er det primært bærearmene, der er afgørende for holdbarheden. Så hvis du bor et åbent sted, hvor der er meget vind, kan en vindklasse 3 måske blive aktuelt. Du kan også købe regn og vindsensor til markiser som ekstra udstyr, så markisen selv registrerer når vinden tager til, og kører automatisk ind.

Plads til markisen?

Ret logisk, så skal der også være plads til at markisen kan hænge på din terrasse. Her skal du kigge på om døre og vinduer kan åbne med en udslået markise. Helt ligesom du skal tage højde for, om du kan sætte en markise op på væggen.

Med motor eller ej?

Du finder manuelle og motordrevne markiser. Med motor vil markisen logik nok blive dyrere. Her er prisen ulempen, hvor fordelen er, at duggen bliver rullet rigtigt ind helt ligesom markisen med sensor, kan køre ind automatisk hvis du ikke er hjemme.

En ekstra ting som du kan tilkøbe, er fjernbetjening – så slipper du for at rejse dig.

Kassette?

En markise skal hænge ude hele året, og her er det smart at have beskyttelse. Markiser med kassette koster lidt mere, men det er dog godt givet ud. For så ligger markisen beskyttet i kassette for vejrets påvirkning. De større kassetter kan ofte også rumme metalarmene.

Dug?

Vælg en markisedug der er vandtæt, smudsafvisende og kommer indfarvet uden påtrykt mønster.

Screendug til vestvendt terrasse

Hvis din/jeres terrasse er vestvendt kan du købe en screeendug til. Det giver en god skygge på de dage, hvor solen står direkte ind og bager.

Montering

En vigtig ting som du skal overveje inden køb er, om du selv kan monterer markisen eller ej. De fleste burde nok kunne monterer, men det kræver dog ofte en hjælpende hånd, helt ligesom den skal monteres rigtigt og forsvarligt.

Vær ærlig overfor dig selv om din egen formåen. Det vil selvfølgelig koste det mere, men det kan være den smarte løsning at tilkøbe sig hjælp med monteringen.