hvorfor hyre professionelle til træfældning?

hvorfor hyre professionelle til træfældning?
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. marts 2018 af Andreas Thomsen

Hvorfor solafskærmning hvis træerne skygger alligevel? Og hvorfor hyre professionelle til træfældning?

Når foråret kommer, bliver udelivet i haven meget sjovere. Fuglene der kvidrer, solens varme stråler, træer, buske, blomster og alt andet der blomstrer, gør opholdet på terrassen til længe savnet tid.

Foråret og det at alting springer ud, er også forbundet med, at alting vokser og måske endda er ret højt i forvejen. Store træer med grønne blade er med til at give skygge både i bolig og eventuel terrasse.

Skygge kan være rart, men det er derfor vi har gardiner, solsejl, markiser og andet solafskærmning. For vil vi alle ikke først og fremmest have solen, og så selv kunne vælge skygge til og fra med forskellige virkemidler til bolig og have.

Træfældning af træer er delt op i forskellige processor, hvor især arbejdet med motorsav og fældning af store træer i haven, ofte bør klares af en professionel. Her kan du med fordel bruge en anlægsgartner som Brændestakken i Jelling, der kan servicerer et stort område fra Vejle, Give, Børkop til Hedensted. Alternativt en lignede fagmand der opererer i regionen hvor du bor.

Hvorfor overveje træfældning i forhold til boligens solafskærmning?

Hvis du elsker dine træer, så er fældning nok ikke så relevant, men derfor skal der beskæres. Stuen som nok er rummet hvor vi opholder os mest indendørs, må gerne få meget lys ind. Det gør sig selvfølgelig også gældende i resten af huset.

Lys er sundt og er med til at gøre os glade som mennesker. Solens lys kan dog også være skarp, hvilket er en af grundende til, vi beklæder boligen med f.eks. gardiner.

Som mennesker og især danskere elsker vi forårets sol, hvor terrassen ikke skal være dækket af de store træers skygger. Hvis solen bliver for skarp, er en parasol eller markise til terrassen nok det, som stort set alle foretrækker.

Hvorfor beskæring / fældning?

Der er selvfølgelig også gode grunde til hvorfor du skal huske beskæring eller eventuel fældning af træer.

Mos i græsplænen eller på taget kommer når træerne vokser indover, helt ligesom terrassen sten eller fliser måske langsomt bliver ødelagt på grund af den store mængde skygge uden solens stråler. Solen og varmen er faktisk er med til at holde alger og lignede væk(nede).

Hvorfor vælge professionel til træfældning?

Det at fælde træer hvor det især gælder de store træer, kræver en del erfaring og egenskaber indenfor arbejdet med motorsav.
Store træer skal topbeskæres. Det kræver, at der skal kravles op hvor toppen skæres ned. Men det svære ved træer, og super vigtige er selvfølgelig sikkerheden.

Arbejdet med motorsav kræver, du ikke rammer dig selv eller andre. Men også at træet falder det rigtige sted og ikke henover naboes tag eller din bil.

Ekspertisen fra en fagmand giver også sikkerhed i form af den professionelle forsikring, hvis der skulle gå noget galt. Der følger så også andre fordele med, hvis du har budget til at betale dig fra det.

En anlægsgartner indenfor fældning af træer, giver dig også muligheden for betale for opskæring af træet til brænde og grenaffaldet omdannes til flis.

Se videoen her hvordan du kan fælde træer i haven på den rigtige måde, hvis du skal have skabt mere lys i have og bolig.