Hvordan og hvad er stubfræsning?

hvad koster og hvad er stubfræsning?
Andreas Thomsen

Skrevet d. 9. oktober 2019 af Andreas Thomsen

En træstub i haven er ikke altid et kønt syn. Det er sjældent at en træstub kan integreres i havens udtryk på en god måde. Du kan selvfølgelig selv forsøge at spille med musklerne overfor naturen og grave stubben op selv, men medmindre du er solidt opbygget med nogle års erfaring når det kommer til at løfte tunge ting i et fitnesscenter, så bør du finde et andet alternativ, så du ikke skal bruge penge på kiropraktoren.

Det bedste alternativ du har, er stubfræsning. Der findes mange virksomheder der tilbyder stubfræsning, hvilket du i høj grad bør overveje, såfremt du vil have et professionelt arbejde udført.

Og ja, det er selvfølgelig ikke gratis, men hvad vil du helst?

Gøre det selv, have ondt i ryggen og andre lemmer for at bruge penge på en kiropraktor og smertestillende, eller finde et firma der tilbyder denne service og bruge pengene der?

Stubfræsning – hvad er det?

Stubfræsning foregår ved at der betjenes et maskinelt stykke værktøj der ofte kaldes fræser. Stubfræseren fræser ca. 40 centimeter under terrænet, hvilket er lidt mere end hvad du ellers kan få skovlen ned i jorden. Når fræseren er under jorden, så fræser den simpelthen alt i stykker som den møder på sin vej.

Når først stubfræsning er foretaget, vil det eneste bevis på at der har været en træstub i din have være små stykker flis der er blandet sammen med mulden, hvilket gerne skulle indikere hvor effektiv stubfræsning er.

Se også: Træfældning mini-guide

Mere præcist, hvad er en stubfræser?

En stubfræser til stubfræsning er en maskine der findes i flere forskellige former og størrelser, alt efter hvad det er for en opgave den skal klare. Det er en maskine der har nogle store gummihjul, som giver den et godt fodfæste.

Dét på en stubfræser som udgør selve stubfræsningen, er noget der kunne forbindes med en Saw-film. Her er der tale om en stor rund klinge, som har flere utrolig skarpe savklinger. Alle klingerne roterer voldsomt rundt, som gør at fræseren har let ved at fjerne problematikker på sin vej.

At vælge stubfræsning med en stubfræser er en god løsning af flere grunde:

  • Det er nemt og billigt
  • Opgaven bliver klaret hurtigt
  • Du får træflis når den er færdig med stubfræsning
  • Den kan bruges næsten alle steder
  • Den skader ikke din have

Stubfræsning kan også bruges til andet end stubbe

Det er faktisk ikke mange ting som stubfræsning ikke kan klare i haven, når det kommer til bortskaffelse af eksisterende natur. Om det er en solid hæk, nogle buske og bede eller noget helt andet, så er stubfræsning vejen frem. Selvfølgelig kan du dog ikke benytte dig af stubfræsning ved hårdt materiale, som hvis du har en terrasse hvor du gerne vil have lagt nye fliser, eller hvis du har et hegn, hvor pælene er støbt i jorden, så kan du heller ikke bruge stubfræsning til dette.

Rigtig mange er begyndt at bruge stubfræsning ved køb af bolig. Huse med en mindre attraktiv have, kan ses på prisen. Der er i dag mange der har fået øjnene op for at finde et ud med en grim have, presse prisen lidt yderligere på haven, for så at benytte sig af stubfræsning til at starte på en frisk med en helt ny have.

Dine seneste viste

køb sf sten til belægning

BelægningAlt du behøver vide om SF Sten inden køb