Strandsand

køb strandsand til have go sandkasse
Andreas Thomsen

Skrevet d. 27. maj 2020 af Andreas Thomsen

Hvis du skal have fyldt sandkassen op eller have fuget mellem fliserne, kan du med fordel vælge at benytte strandsand. Desværre har man ikke lov til blot at smutte en tur ned på stranden og fylde trillebøren eller bagagerummet.

Heldigvis har du mulighed for at købe sandet i både større og mindre mængder, uanset hvad du skal benytte det til.

I følgende tekst får du et par gode fif til, hvilken type sand du bør købe, hvor meget du bør slæbe med hjem, og hvor det er lettest for dig at få fat på det.

Populær sand

 • Granit strandsand t/sandkassen 0/2 mm 20 kg
  DKK 19,95 Til Butik
 • Strandsand 0/2 mm. BigBag med 1000 kg. (Til sandkassen)
  DKK 799,95 Til Butik
 • Strandsand til Sandkasse el. fugning – 0/4 mm – Bigbag 1000 kg
  DKK 823,75 Til Butik
 • Strandsand 0-2 mm.
  DKK 815,00 Til Butik

Hvor meget strandsand bør jeg benytte til en sandkasse?

Hvis du vælger at benytte strandsand til din sandkasse, er det vigtigt, du køber nok, så ikke sandkasseturen bliver en kedelig fornøjelse for børnene.

Mængden af sand til sandkassen afhænger først og fremmest af, hvor dyb en sandkasse du har. Det er altid sjovt, hvis sandkassen er så dyb, at det er til at grave i den. Som udgangspunkt bør du derfor købe sandkassesand nok til, at det kan fyldes 15 cm sand i, hvis sandkassen er dyb nok til det.

Bør jeg købe finkornet eller grovkornet strandsand?

Hvis sandet skal benyttes til en sandkassen, er det en fordel at købe den finkornede udgave. På den måde bliver sandet mere medgørligt og nemmere at forme, når det skal benyttes til leg af børnene.

Den fine sandtype er også optimal at benytte mellem eksempelvis flisefuger, da det let og hurtigt kan fejes ned og lægge sig mellem fliserne, så ikke de rykker sig.

Det grovere sand har en anden struktur og dermed også en andet look. Dog er dette ikke optimalt at benytte til leg i sandkassen. Til gengæld kan denne type sand være en fordel, hvis det skal benyttes som belægning for udseendes skyld, hvor du ønsker sand i stedet for et bed eller fliser.

Hvor kan jeg købe strandsand?

Den mest optimale løsning for dig er at købe dit strandsand hos online forhandlere. Her har du først og fremmest mulighed for at undersøge, hvor du kan købe det til den billigste pris, samt hvor der måtte være eventuelle mængderabatter, hvis du skal bruge større mængder.

Ydermere kan du tjekke op på, hvor det leveres til døren. Dette er en stor fordel, da selv en enkel pose sand er tung at slæbe på, og det derfor mindsker dit arbejde markant, hvis du vælger at få det leveret.