Hvorfor ikke bruge solafskærmning til vinduer i form af film

køb solafskærmningsfilm til vinduer
Andreas Thomsen

Skrevet d. 30. november 2017 af Andreas Thomsen

Til tider kan det være rigtig dejligt at skrue ned for lyset. Ved at tone lidt ned for stuelamperne, så kan man skabe en rigtig hyggelig atmosfære. Dog er det ikke så let at skrue en tak ned for sollyset, men der er dog løsninger. Solafskærmningsfilm har utroligt mange veltjente funktioner. Det dæmper det skarpe sollys, så du blandt andet kan skabe en hyggelige atmosfære. Men solafskærmningsfilm har også flere mere praktiske funktioner. Det er blevet utroligt moderne med store fantastiske vinduespartier, som giver en utroligt udsyn, dog skaber disse vinduespartier også utroligt meget plads til sollys.

Vidste du for eksempel at sollys bleger dine møbler? For meget sollys kan også skabe et utroligt dårligt indeklima på grund af den høje varme, som sollys afgiver. Dog kan man også lukke for meget af for solen, man vil jo helst ikke mørklægge stuen fuldstændig. Sollys har nemlig også nogle utroligt gode effekter på os. Sollys skaber energi og har positive effekter på vores sundhed og helbred. Udover dette, så sparer sollys os for en masse penge, vi behøver blandt andet ikke at skrue så meget op for varmen eller tænde for mange lamper.

Det gælder altså om at finde den perfekte balance mellem, hvornår du skal dæmpe sollyset, og hvornår du skal lukke det ind.

 

Luk lys ind uden at fjerne udsigten med solafskærmningsfilm til vinduer

Irriterer solen? Det kan være utroligt befriende at koble af på sofaen foran fjernsynet efter en lang arbejdsdag, dog kan det være virkeligt frustrerende, når solen pludseligt titter frem og skinner direkte ind i fjernsynet. En af de gode funktioner ved solafskærmningsfilm er, at det toner sollyset ned uden at fjerne det helt. Dette gør sig også gældende ved de førnævnte store vinduespartier. Man vil så gerne undgå at sætte store gardiner op for at bevare sin udsigt. Med solafskærmningsfilm kan du skrue ned for solen uden at gå på kompromis med udsigten.
En anden lignende funktion ved solafskærmningsfilm er, at du undgår refleksion. Refleksion kan være utroligt irritabelt for øjnene. Det gælder især om vinteren, hvor blandingen af solen og den hvide sne kan skabe meget kraftige refleksioner. Med solafskærmningsfilm kan du bibeholde det smukke vinterlandskab udenfor vinduerne uden at blive fuldstændig blændet af de kraftige refleksioner fra sneen.

 

Undgå hedeture med solafskærmningsfilm

Som nævnt tidligere, så har for meget sollys en negativ effekt på dit indeklima, da det kan føles meget indelukket og varmt. Dette kender nogle nok fra de rigtig varme sommerperioder, hvor det nærmest kan være uudholdeligt at opholde sig indenfor.

Disse varmeopbygninger sker oftest, fordi de fleste boliger bliver isoleret utroligt godt. Denne effektive isolation er netop til for at spare energi ved at holde varmen inde, hvilket også er utroligt smart og miljøskånende om vinteren. Om sommeren kan det være lidt en anden historie. Hvis man vil dette problem til livs med solafskærmningsfilm til vinduerne, så ville det mest effektive være at placere solafskærmningsfilmen på ydersiden af ruden, da dette vil stoppe varmen fra sollyset, før det kommer ind i bygningen.

Der kan dog være problemer ved dette, da de fleste vinduer åbner udad, men det kan for eksempel monteres udvendig på skydedøre, terrassedøre eller havedøre. Som nævnt flere gange, så kan det hele koges ned til, at vi er utroligt miljøbevidste i vores byggemetoder. Der bliver bygget lejligheder og huse, som er både meget tætte og derved også meget isolerede. Dette betyder, at vi kan spare på varmen og lyset og derved mindske vores CO2 udslip. Dog kan det skabe et utroligt dårligt indeklima i flere perioder om året.

Med solafskærmningsfilm til dine vinduer, så vil du stadig modtage varmen og lyset fra solen, dog modtages det i mere moderate mængder. Så du vil stadig være med til at skåne miljøet, dog er der endnu en fordel. Du sparer nemlig også på kølingen, da dette ikke vil være nødvendigt længere, så hvis du monterer en påpasselig mængde solafskærmningsfilm på dine vinduer, så kan du både spare på opvarmningen, belysninger og nedkølingen, det er godt for miljøet, og det er godt for din pengepung.