Lecaterm

køb lecaterm til at bygge med
Andreas Thomsen

Skrevet d. 6. juli 2020 af Andreas Thomsen

Vil du bygge med naturmaterialer? Vil du bygge velisoleret? Vil du bygge, så det holder i årevis?

Så er du nok på udkig efter en god pris på Lecatermblokke. De smarte lecablokke er meget populære i byggebranchen og indgår ofte i de bedste byggeprojekter – og med god grund.

De lette og velansete blokke har nemlig nogle helt særlige egenskaber, som gør det unikke som byggemateriale i alle typer byggerier af god kvalitet.

Læs med her og bliv klar over de 6 vigtigste ting om Lecaterm – før du køber.

Populære Lecaterm blokke

 • Flexhjørner 45 x 19 x 33
  DKK 28,43 Til Butik
 • Lecaterm 49 x 19 x 49
  DKK 84,93 Til Butik
 • Flexhjørner 39 x 19 x 25
  DKK 26,41 Til Butik
 • Lecaterm 45 x 19 x 49
  DKK 72,94 Til Butik
 • Lecaterm 39 x 19 x 49
  DKK 59,70 Til Butik
 • Leca term 33 x 19 x 49
  DKK 50,63 Til Butik
 • Lecaterm 35 x 19 x 49
  DKK 53,64 Til Butik
 • FC Lecaterm blok, 35x19x49 cm ~
  DKK 89,95 Til Butik
 • FC Leca-term blok, 33x19x49 cm ~
  DKK 69,95 Til Butik
 • FC Lecaterm hjørneblok, 45x19x33 cm ~
  DKK 54,95 Til Butik
 • FC Lecaterm blok, 45x19x49 cm ~
  DKK 119,95 Til Butik

Hvad er Lecaterm blokke?

Det er blokke af materialet Leca letklinker, hvor der i midten er polystyren. Det er et fantastisk isoleringsmateriale. Selve Leca materialet virker også isolerende.

 

Er de stærke?

Ja, det må man sige. De vejer måske ikke så meget, men det er på grund af de mange lufthuller i blokkene. Som fundablokke fungerer de fantastisk, for den øgede isoleringsevne parret med den store styrke gør dem til det optimale byggemateriale.

 

Hvad gør dem så isolerende?

Som tidligere nævnt er dannes der lufthuller, når isoleringsblokkene laves. De er lavet af vand, bindemidler og Lecaklinker.

Derfor er de lettere end almindelige mursten samtidig med, at de er meget isolerende og har stor styrke. Der er yderligere luftrum i det indre polystyren, som gør dem endnu mere isolerende end almindelige Lecablokke.

 

Hvilke andre fordele er der?

Når du bygger med disse geniale Lecasten, så går der ikke råd, skimmel eller mug i byggeriet. Det er ganske rigtigt naturmaterialer, de er fremstillet af, men der kan ikke vokse svampe eller andet i dem. Heller ikke insekter angriber dem.

Lecaterm blokke er simpelthen noget af de sikreste, du kan vælge at bygge af, for intet bidder på dem, når de først er stablet og stakket på den rigtige måde.

Da de ikke er så tunge, går det også meget hurtigere at bygge med dem. Du risikerer heller ikke at overanstrenge ryggen i lige så høj grad, som hvis du i stedet vælger at bygge med almindelige mursten.

Du kan derfor trygt bygge med dem.

Hvordan skærer jeg Leca termblokke i stykker?

Det er nemt nok, hvis du sørger for at have det rigtige udstyr. Du kan forholdsvist nemt skære dem i mindre stykker med enten:

 • En blokklipper
 • En bajonetsav med hårdmetalklinge

 

Hvilket udstyr kræver arbejdet ellers?

Det er en god ide at anvende åndedrætsværn, når du arbejder med Lecaterm blokke. Det skal være med partikelfilter P2 som minimum.

Du får nok også brug for noget helt almindeligt betonværktøj, hvis du skal fræse riller, bore eller på anden måde bearbejde dem, mens du bygger din nye garage, udhus, værksted eller stuehus.