Haveslange test → Her er de 9 bedste haveslanger i test til din have

Der er mange fordele i at have en haveslange, hvis du har en stor og blomstrende have. Men en haveslange kan sagtens bruges i andre sammenhænge end blot til havearbejde. En haveslange kan f.eks. bruges til at vaske din bil med eller skylle dine vinduer, hvis de skulle være blevet beskidte efter regnvejr.

haveslange
Simon Vestergaard

Skrevet d. 19. maj 2022 af Simon Vestergaard

Testvinder
Gardena-Liano-30m

Populær: Gardena Liano 30m

Med denne vandslange fra Gardena får du en haveslange på hele 30m. Gardena Liano kommer i et slidstærkt stofmateriale, nemlig i stof. Dette forlænger slanges levetid og gør den mere fleksibel og nemmere at håndtere i haven.

Gå til forhandler
Bedste haveslange
Pris
Billigst hos
Link
 • Gardena-Liano-30m
  1. Gardena Liano 30m
  566 kr.
  Computersalg.dk
 • Gardena-Classic-13mm-(1-2-)-50m
  2. Gardena Classic 13mm (1/2") 50m
  336 kr.
  Frishop.dk
 • Green_it-Flex3-30m-91302
  3. Green>it Flex3 30m 91302
  179 kr.
  Bygxtra.dk
 • Hortus Soaker Vandslange 30m
  4. Hortus Soaker Vandslange 30m
  149 kr.
  Computersalg.dk
 • Hozelock-Superhoze-40m
  5. Hozelock Superhoze 40m
  324 kr.
  Jemogfix.dk
 • Haveslange test → Her er de 9 bedste haveslanger i test til din have
  6. Magic Flex Garden Hose
  100 kr.
  Home-tex.dk
 • Green_it-Flex-Vandslange-(1-2-)-45m
  7. Green>it Flex Vandslange (1/2") 45m
  148 kr.
  easy-nettrade.dk
 • Green_it-Flex-Water-Hose-1-2-22.5m
  8. Green>it Flex Water Hose 1/2" 22.5m
  93 kr.
  Bygxtra.dk
 • Kaercher-PrimoFlex-hose-1-2-50m
  9. Kärcher PrimoFlex hose 1/2" 50m
  374 kr.
  Computersalg.dk

Med en haveslange i din have kan du hurtigt få vandet dine blomster og klaret andre opgaver, hvor du skal bruge vand fra en slange. En haveslange monteres typisk på sidevæggen af dit hus, og herfra kan du selv vælge hvor lang du ønsker haveslangen skal være. Der findes hertil også forskellige hoveder, som du kan tilkøbe til din haveslange. Det kan f.eks. være en sprøjtepistol eller brusehoved. Det gør, at du ikke vander dine blomster med en for hård stråle, der potentielt kan ødelægge bladene.

I denne haveslange test vil du blive hjulpet på vej til at vælge den bedste haveslange til dit behov. Der findes mange forskellige haveslanger, og derfor kan denne guide hjælpe dig godt på vej til dit næste køb.

I denne guide vil du lære mere om følgende:

 • Forskellige typer af haveslanger på markedet
 • Hvordan du monterer en haveslange til dit hus
 • Hvilket ekstraudstyr du kan tilkøbe til din haveslange.

Info om denne test: Produkterne nævnt i denne guide er ikke udvalgt grundet relationer mellem producenten og teamet bag havekrogen.dk. Denne guide er udelukket lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du skal bruge en haveslange til dit hjem.

1. Gardena Liano 30m

Gardena-Liano-30m

Vi fremhæver:

 • Fremstillet i slidstærkt materiale
 • Praktisk at håndtere
 • Lavet på stof
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Når du skal købe en haveslange, så er det naturligvis vigtigt at vide, hvor lang slangen er. Denne haveslange fra Gardena Liano er på 30 m. Det giver dig en masse længde til at kunne trække din haveslange med dig rundt, imens du vander dine planter, buske eller blomster. Med haveslangen får du også en havekobling med gevind.

 Slidstærkt stofmateriale

De fleste haveslanger er oftest lavet på noget gummimateriale. Denne haveslange fra Gardena er lavet på stof. Det gør, at haveslangen ikke kommer til at vride eller sno, imens du bruger haveslangen. Grundet haveslangens slidstærke materiale får du en slange, der er meget mere fleksibel og som kan håndtere stor belastning, når du bruger den ude i din have.

Flere funktioner

Som tidligere nævnt, så kommer haveslangen også med en hanekobling med gevind. Denne hanekobling er velegnet til tre forskellige gevindstørrelser, samt forskellige vandstop og vandingssprøjter. Det betyder, at du kan vande dine blomster eller andre planter med den mængde af vand, som du ønsker og som er tiltrængt.

Kan bruges med højt tryk

Haveslangen er trykfast op til hele 35 bar. Det betyder, at slangen har en høj trykhastighed. Det gør, at du nemt kan få fjernet noget stædigt skidt fra dine vinduer eller bil.

2. Gardena Classic 13mm (1/2") 50m

Gardena-Classic-13mm-(1-2-)-50m

Vi fremhæver:

 • UV-resistent
 • 100 % tæt samling
 • Slangediameter på 13mm
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne klassiske haveslange fra Gardena gør arbejdet ude din have nemt og hurtigt. Har du en større have, så er denne kvalitetsslange hele 50m lang. Slangen matcher andre Gardena fittings og slangekoblinger. Så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt den passer til det udstyr, som du måske allerede har liggende derhjemme.

Produceret i høj kvalitet

Haveslangen er lavet på kvalitetstekstil, hvilket gør den er trykstærk og holder på sin form. Samtidigt er slangen heller ikke lavet med brug af ftalater eller andre tungmetaller, der kunne være skadelige. Så du får en slange, der er lavet på gode materialer og uden det vil tage skade.

God holdbarhed

Grundet at slangen er lavet på gode tekstiler, så holder den også længe. Overfladen er nemlig uv-resistent, så du skal ikke tænke på, om den tager skade af at ligge ude direkte i solen, imens du vander din have.

Ideel til hverdagsbrug

Slangen gør det nemt for dig at bruge den i dit almindelige havearbejde. Den er alsidig og vil derfor også kunne bruges, hvis du skal vaske vinduer eller rengøre din bil. Den får hverken knæk eller knuder, imens du bruger den. Det er en perfekt forudsætning for nemt arbejde i din have. Den har en øvre trykgrænse på 22 bar.

3. Green>it Flex3 30m 91302

Green_it-Flex3-30m-91302

Vi fremhæver:

 • Stor elastisk evne
 • Indre lavet på 100 % latex
 • Forbruger favorit
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Green it haveslangen er ideel til dig, der ønsker en slange, der ikke optager helt for meget plads. Denne smarte haveslange folder sig nemlig sammen til en tredjedel, når den er tømt for vand. Herudover kommer slangen med koblinger i begge ender, hvor du kan sætte det slangekoblingssæt, som du ønsker på.

Ny forbedret kvalitet

Denne haveslange er lavet på en ny og forbedret kvalitet. Slangen er lavet på 100 % latex indeni, hvor dens ydre er lavet med et kraftig beskyttelsespolyester. Det giver dig en god og solid haveslange, der kan holde til alt slags arbejde og som kan klare at hænge udenfor hele året rundt.

Praktisk til alt havearbejde

Denne slange kan bruges til alt slags havearbejde. Det kan både være til vanding af blomster, hæk eller buske. Herudover kan du bruge den til at spule dine terrassefliser, hvis de er blevet grønne af alger.

Nem at opbevare

Modsat andre haveslanger, så kan denne slange opbevares relativt nemt. Man køber typisk en slangeholder til sine haveslanger, så den ikke ligger og flyder. Haveslangen fra Green it samler sig så meget sammen, når den tømmes for vand, at du kan opbevare den i en spand eller blot hænge den på en lille krog uden besvær.

4. Hortus Soaker Vandslange 30m

Hortus Soaker Vandslange 30m

Vi fremhæver:

 • Giver minimal vandspild
 • 30 m lang slange m. 2 koblinger
 • Ideel til nyplantning
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Modsat de andre haveslanger, der er blevet nævnt indtil videre, så er denne Hortus Soaker slange en siveslange. Det betyder, at slangen er forsynet med små huller langs siderne. Det gør, at når slangen bruges, så siver vandet ud flere steder, hvor det nu skal bruges. Derfor er denne slange perfekt til at plante nye bede med.

Minimal vandspild

Der kan hurtigt gå en del vand til, når du vander dine planter, bede eller blomster. Denne haveslange minimerer faktisk dit vandforbrug, fordi den har dens “sive” funktion. Det gør, at du selv kan regulere, hvor meget vand der bliver brugt til at vande med.

Kommer med koblingssæt og mellemled

Hortus Soaker slangen er monteret med to koblinger i enderne. Derfor kan du selv montere det vandingssæt, som du ønsker. Med slangen får du et mellemled og to forskellige slangekoblinger. Hvis du ønsker at bruge haveslangen til andre formål, så du hurtigt skifte enderne ud med noget andet udstyr.

Perfekt til nye haver

Hvis du skal anlægge en ny have, så vil denne slange være helt perfekt. Den er god til at plante både nye buske, blomster og bede med. Vandtrykket er lavere end andre haveslanger, derfor kommer du ikke til at overvande dine nye planter og derved starte dårligt ud.

5. Hozelock Superhoze 40m

Hozelock-Superhoze-40m

Vi fremhæver:

 • 40m lang haveslange
 • Kan udvide sig op til tre gange
 • Nem at opbevare
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Med denne Hozelock Superhoze går du hverken ned på kvalitet eller funktionalitet. Slangen kommer i en frisk gul farve og er hele 40m lang. Det er derfor en af de lidt længere slanger, som du kan finde på markedet. Dog skal du ikke bekymre dig om længden, da slangen trækker sig en del sammen, når den tømmes for vand.

Super funktionel haveslange

Hozelock Superhoze er den ultimative haveslange at vælge. Den kan udvide sig tre gange så stor, så selv dig med den store have kan benytte dig af denne slange. Den er nem at styre og kommer med 2 styks stopkoblinger, en slangemunstykke og 1 universel hanekobling. Det giver dig mulighed for at bruge den til alt slags arbejde ude i haven og til det udover.

Nem at opbevare

Selvom slangen udvider sig en del, når man fylder den op med vand, så er den nem at opbevare. Haven har et dynamisk design, der gør at når den tømmes for vand, så skrumper den sig meget sammen. Derfor kan du hurtigt få den pakket væk.

UV-resistent

Denne slange er også UV-resistent. Det gør, at den ikke vil tage skade af at ligge ude i din have på solrige dage og du kan bruge den hele året rundt, uden den vil tage større skade.

6. Magic Flex Garden Hose

Magic-Flex-Garden-Hose-30m

Vi fremhæver:

 • Lavet på plast og nylon
 • Nem at opbevare
 • Passer til alle vandhaner med udvendig gevind
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Det vil kun blive nemmere for dig at få ordnet haven med denne Magic Flex Garden hose. Der er hverken sparet på funktionalitet eller brugerfleksibiliteten. Med denne haveslange får du nemlig en universal slangekobling, så du skal ikke tænke på, om den passer hjemme til dig eller ej.

Flere forskellige dele

Hvis du vælger denne haveslange, så får du udover slangen hele fem andre dele. Det er blandt andet et brusehoved, som du kan bruge til at vande dine blomster med, uden de vil tage skade. Der er også en kobling, der vil passe til alle udvendige vandhaner, samt en kobling til indvendige vandhaner. Slutteligt er der to sammenkoblinger, som du kan benytte dig af.

God til både den store og lille have

Denne flex slange er både god til folk med store haver, samt dem der har en mindre have at holde. Med slangens lette vægt kan du få klaret alt dit havearbejde på en hurtig og ligetil måde. Når du er færdig med slangen, så kan du hurtig og nemt pakke den væk, da den bliver relativ lille, når den bliver tømt for vand.

Lavet på letvægts materiale

Det unikke ved denne haveslange er særligt de letvægts materialer, som den er lavet på. Det gør nemlig at haveslangen er nem at bruge, men som også gør den nem at håndtere. Materialerne gør herudover også, at haveslangen er praktisk og kan tåle både buk og vrid. Så alt i alt en praktisk haveslange.

7. Green>it Flex Vandslange (1/2") 45m

Green_it-Flex-Vandslange-(1-2-)-45m

Vi fremhæver:

 • Kommer med bruse -og studshoved
 • Har otte funktioner
 • Nem at opbevare
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Med en Green it Flex haveslange på 45 meter gøres havearbejdet til en nem leg, uanset hvor stor din have måtte være. Haveslangen er en af de billige i denne guide, men den kommer stadig med mange funktioner, som du kan bruge i din have.  Du får både et brusehoved og et studs, som tillader dig at regulere vandmængden og vandtrykket, når du skal vande dine blomster og planter.

Flot design

Denne flex haveslange kommer i en flot turkis blå farve. Herudover den lavet på latex materiale, der medvirker til, at den er nem at bruge og ikke er tung at holde ved. Samtidigt gør materialet også, at slangen kan trække sig en del sammen, når den tømmes for vand. Så selvom der står skrevet, at haveslangen er 45 meter, så kan den blive helt ned til 15 meter, når vandet er løbet ud og tømt.

Nem at opbevare

Hvis du ikke har meget plads i din have eller måske har et lille skur, så vil denne flex haveslange være ideel for dig. Fordi den kan krympe så meget, så vil den nemt kunne opbevares i en spand eller på en krog ved væggen.

Vandtryk 1,5 – 7 bar

Hvis du har delikate blomster eller planter ude i din have, så kan denne haveslange være det bedste valg for dig. Haveslangen virker nemlig bedst ved 1,5 – 7 bar, hvilket ikke er så højt modsat nogle af de andre haveslanger i denne guide.

8. Green>it Flex Water Hose 1/2" 22.5m

Green_it-Flex-Water-Hose-1-2-22.5m

Vi fremhæver:

 • Stor elastisk evne
 • Lavet på kraftig latex
 • Haveslange på 22,5 m
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

I denne model fra Green it vil du få en haveslange på 22,5 meter. Det er en af de mindre haveslanger, som er nævnt i denne guide, men ikke desto mindre brugbar til både den lille og store have. Slangen medfølger en sprøjtepistol, der har hele syv forskellige funktioner.  Haveslangen kommer indpakket i en plastikkasse, som du kan bruge til at opbevare den i fremadrettet.

Stor fleksibilitet

Haveslangen fra Green it kommer med stor fleksibilitet. Trods for den mindre længde, så kan du bruge den til både havearbejde, men også til at gøre din bil eller vinduer rene med. Her kan du bruge sprøjtepistolen og de syv forskellige funktioner, hvor du kan finde et vandtryk, der er passende til opgaven.

Udført i høj kvalitet

Som mange af de andre haveslanger i denne guide er haveslangen her også udført i høj kvalitet. Det betyder, at du får en slidstærk haveslange, der er reach godkendt og indeholder ikke ftalater.  Det sikrer lang holdbarhed og derfor vil du få en haveslange, der kan holde til alt slags vind og vejr, samt arbejde ude i haven.

9. Kärcher PrimoFlex hose 1/2" 50m

Kaercher-PrimoFlex-hose-1-2-50m

Vi fremhæver:

 • UV resistent ydre - og indre lag
 • Haveslange på 50m
 • Tåler temperatur fra -20 til 65 grader
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Har du en meget stor have, der kræver ofte vanding og pleje, så bør du overveje denne haveslange fra Kärcher. Haveslangen er hele 50m, hvilket gør den til den længste haveslange i denne guide. Du kan derfor komme ud i selv de mest fjerne afkroge af haven uden problemer med denne haveslange.

Høj vandtryk på 24 bar

Denne haveslange har en vandtryk på hele 24 bar. Slangen tåler både de høje og meget lave temperatur. Det gør haveslangen ekstra alsidig til de opgaver, som du nu måtte bruge den til. Det kan både være til havearbejde, men også andre opgaver såsom at spule terrassen ren for sten, slam eller andet skidt.

God kvalitets haveslange

Haveslangen har et anti twist lag, der sikrer, du ikke skal stå og døje med at slangen slår knuder eller knæk, imens du bruger den. Materialet er lavet helt uden ftalater, barium, cadminum eller bly – så du får ikke en mere sikker kvalitetsslange end denne haveslange fra Kärcher.

UV resistent ydre og indre lag

Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt haveslangen kan få solskader i foråret og sommeren eller tage skade under de mere kolde sæsoner. Haveslangen har et UV resistent ydre og indre lag, som også beskytter den imod algevækst. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end algevækst. Men haveslangen garanterer god holdbarhed og er robust.

Hvorfor vælge en haveslange?

Haveslanger er et alsidigt og vigtigt redskab for enhver husejer, der har en tilhørende have.  Haveslanger kan bruges til at vande planter og blomster med. Men du kan også bruge en haveslange, hvis du vil spare penge ved at vaske  bilen selv eller spule dine egne vinduer rene. Nogle bruger endda haveslangen til at rense tagrender med.

Haveslanger kan købes i mange forskellige farver. Her kommer det an på dine præferencer, og hvilket designmæssigt udtryk du gerne vil have i din have. Der er både de mere farverige haveslanger, men naturligvis også dem, der er mere neutrale i farven. Det kan være en god idé at vælge en neutral farve, så det kan blende ind i din have på en naturlig måde.

Haveslanger leveres også med en række forskellige tilbehør, så du kan tilpasse slangen til dine specifikke behov i forbindelse med havearbejde. Haveslanger er også relativt billige, og de kan holde i mange år, fordi de er lavet på noget godt materiale. Desuden er haveslanger relativt nemme at bruge og vedligeholde, så du kan fokusere på at nyde din have i stedet for at bekymre dig om dit udstyr. Med så mange fordele er det ikke underligt, at haveslanger er et populært og nødvendigt udstyr for husejere med have.

Hvordan monteres en haveslange til væggen?

En måde at holde orden i din haveslange på er ved at montere den på væggen. Vægmonterede haveslanger har en række fordele. De er ude af vejen og er mindre tilbøjelige til at blive viklet sammen. Det kan godt skade haveslangen og sågar medføre til, at de går i stykker.

Det sikrer også, at du ikke snubler over haveslangen, når den ligger på jorden og fylder. Desuden er vægmonterede haveslanger nemme at komme til og kan hurtigt rulles ud, når du skal vande dine planter. Her kan du med fordel vælge en slangeopruller, der kan passe på din haveslange. Det gør, at dit skur eller lille haveområde er pæn og ryddeligt at se på.

Det er en enkel proces at montere en haveslange på væggen. Vælg først et sted, der er tæt på en udendørs vandhane. Brug derefter skruer eller søm til at fastgøre en slangeholder til væggen. Her kan du finde et smart vægbeslag. Til sidst skal du føre haveslangen gennem holderen og fastgøre den til vandhanen. Med en lille indsats kan du holde din haveslange pænt opbevaret og let tilgængelig, når du skal i gang med havearbejdet.

Hvilket ekstraudstyr kan du købe til din haveslange?

Der findes et bredt udvalg af ekstraudstyr som du kan købe til din haveslange. Du kan f.eks. overveje at investere i et brusehoved eller vandsprøjte, som giver dig mulighed for at ændre styrken af din vandstrøm.

De fleste haveslanger kommer dog med det nødvendige udstyr – men det afhænger typisk af producenten og hvorhenne du køber det. Mange haveslanger kommer med koblinger, hvor du selv kan montere det udstyr, som du ønsker at bruge til din haveslange. Det kan både være en sprøjtepistol eller en slags børste, som du kan bruge, hvis du skal gøre din bil ren. Du skal bare sørge for at have et mellemled, som du kan koble på, så det passer til alt slags udstyr, som du skal bruge ud til haven.

Er det nødvendigt med en haveslange til alle haver?

Alene det at have en haveslange kan gøre havearbejde som vande blomster og luge bede meget lettere og hurtigere. Haveslanger giver adgang til store mængder vand, så det kan være nemt og hurtigt at vande et helt blomsterbed eller fokusere på specifikke områder i haven.

Desuden er haveslanger meget mere praktiske end at bære spande med vand eller at stole på regn alene for at få arbejdet gjort. Derudover har nogle slanger særlige funktioner som f.eks. sprøjtepistoler med flere indstillinger, der hjælper dig med at vande dine planter uden de vil blive ødelagt af en hård stråle eller få den mængde vand, som det har behov for.

Nogle foretrækker at bruge vandkander eller spande i stedet for slanger for at undgå at bruge store mængder vand på en gang. Heldigvis findes der haveslanger, der kommer med en vandsparefunktion, så du kan undgå at spilde vand og derved spare på vandregningen.

Uanset om du har en lille eller en stor have, så vil du erfare, at en haveslange kan gøre havearbejdet mere overskueligt og nemt at få ordnet. Vi håber, du har fundet den bedste haveslange til dine behov, som du står og mangler i denne guide.

Hvilken haveslange er den bedste i test?
I vores guide er den bedste vandslange i test Gardena Liano 30m.
I vores guide har haveslangerne en pris fra under 100 kr. til godt 500 kr.
En vandslange er beregnet til at vande mindre ting såsom blomster og planter, mens en haveslange ofte benyttes til større buskadser og græsplæner.