Forskellen på vandtæt og vandafvisende solsejl?

Forskellen på vandtæt og vandafvisende solsejl
Andreas Thomsen

Skrevet d. 12. marts 2017 af Andreas Thomsen

Når foråret og sommeren kommer, så er et solsejl det praktiske udstyr i haven, terrassen eller i institutionen.

Problemet ved at købe et nyt solsejl til terrassen eller børnehaven er, at udvalget og typer er ret stort. For hvilket behov har du? I Danmark betyder en af disse behov, at du skal tage højde for regnvejr.

Her giver udbuddet af solsejl dig valget mellem et vandtæt eller vandafvisende, hvilket kan virke lidt tosset, for hvad er forskellen på vandtæt og vandafvisende solsejl?

Vandtæt stof?

Som ordet siger, så er vandtæt både beskyttende mod regnen og samtidig holder sig tør så regnen ikke kommer gennem dugen.
Det er der ikke meget raketforskning i, problemet er nærmere, hvorfor ikke bare vælge vandtæt altid?

Den mest oplagte grund er prisen. Vandtætte solsejl koster det mere end vandafvisende, hvor det vandafvisende kan vise sig, at være tilstrækkelig til behovet, hvilket for det meste, er til privat brug.

Til forretning eller institution, er vandtæt solsejl den smarte løsning fremadrettet, for regnen i Danmark kan være ret vild. Solsejlet er nok ikke ment til at blive flyttet mere, end at det kommer ind til efteråret i vuggestuen eller børnehaven, og ved restauranter, cafeer og andet erhverv, er den vandtætte løsning også ganske logisk, så forretningen kan klares uden at skulle bruge tid på at tage solsejl ned ved store byger.

Vandafvisende stof?

Solsejl er beregnet til at give den dejlige skygge for den varme sol, men da regn er en hyppig gæst her til lands, skal man også beskytte sig mod dette.

Her kan vandafvisende der som regel er billigere end den 100% vandtætte løsning, være det smarte valg. Vandafvisende betyder, at ved de normale byger, vil vandet glide af sejlet og ikke igennem. Problemet er, at ved store byger, hvor vi jo også oplever kraftige regnskyl, her vil stoffet ikke kunne klare presset fra vandet, og vil sive igennem det vandafvisende stof.

Perfekt til let og moderat regn, men til kraftige regnskyl, vil det ikke holde ting rørt under sejlet.